ΑρχικήinetiOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

Συνεχίζουμε το προηγούμενο άρθρο μας με τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9. Μικρές αλλαγές που μπορεί να φέρουν μεγάλες διευκολύνσεις στην καθημερινή χρήση της συσκευής μας. Ας τα δούμε μαζί:

14 Low Power Mode για extra διάρκεια μπαταρίας

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

Δεν μπορούμε να μη γράψουμε καλά λόγια για το Low Power mode. Μας αρέσει που στο 20% κι έπειτα στο 10% μας ρωτά για να ενεργοποιηθεί, και στη συνέχεια απενεργοποιείται μόνο του όταν φορτίσουμε την συσκευή μας πάνω από το 80%. Και εξακολουθούμε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως: το Wi-Fi, το Bluetooth, τα Location Services, το GPS, τα πάντα. H οθόνη θα μπαίνει σε sleep λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι πριν, και δεν θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία το AirDrop ή Continuity…

15 Αυτόματη οργάνωση των selfies στις Photos

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

Μια μικρή αλλαγή στο Photos app του iOS 9 κάνει ευκολότερη την οργάνωση των εικόνων, ειδικά εάν είσθε οπαδός των selfie. Οι φωτογραφίες που τραβιούνται από την μπροστινή κάμερα τοποθετούνται αυτόματα στον φάκελο “Selfies”, ενώ τα screenshots που λαμβάνονται πιέζοντας το Home button και το power button παίρνουν την θέση τους στον δικό τους ξεχωριστό φάκελο.

16 H νέα προηγμένη γραμματοσειρά San Francisco

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

Η custom γραμματοσειρά που σχεδιάσθηκε από την Apple και χρησιμοποιήθηκε πρώτα στο interface του Apple Watch έρχεται τώρα στο iOS 9. Αυτή η νέα γραμματοσειρά San Francisco χρησιμοποιείται στα Settings, στο Spotlight search, και στα native apps. Μπορείτε να το επιλέξετε ως την default γραμματοσειρά από το iBooks collection.

17 Επιτέλους ένα διαισθητικό Shift key

iOS 9: Μας τρελαίνει με τα 25 νέα χαρακτηριστικά του! (μέρος #2)

Λατρεύω τις μικροαλλαγές στο standard iOS keyboard— ειδικά το νέο Shift key. Ξέρω, απέχει πολύ από οτιδήποτε ‘επαναστατικό’, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να δείτε αν τα κεφαλαία είναι απενεργοποιημένα ή όταν ολόκληρο το πληκτρολόγιο εμφανίζει τα γράμματα κεφαλαία ή πεζά.

18 Πήγαινε πίσω στα προηγούμενα apps με το μικροσκοπικό, νέο Βack button

18

Tο Back button πραγματικά τα σπάει! Εάν για παράδειγμα βρίσκομαι στο Twitter, κι εμφανισθεί μια ειδοποίηση από το Instagram, μπορώ να πατήσω πάνω σε αυτή την ειδοποίηση, να μεταβώ στο Instagram, να περιηγηθώ μέσα στο Instagram, κι επιπλέον θα μπορώ να πάω πίσω στο Twitter με ένα μόνο πάτημα! Σίγουρα μπορούσα να το κάνω και πριν αυτό, με το application switcher, αλλά πραγματικά το back button είναι πολύ πιο βολικό!

19 Ο Διαμοιρασμός περιεχομένου στο Notes γίνεται παιχνίδι

19

Το Notes share sheet είναι ένα παιχνίδι, επιτρέποντάς μας να εισάγουμε websites, χάρτες, και photos στην λίστα to-do. Από την στιγμή που third-party apps υποστηρίζουν τα share sheet, οι σημειώσεις μας θα γίνουν πλουσιότερες και πολύ πιο χρήσιμες απ’ όσο ήταν μέχρι στιγμής.

20 Siri : ο προσωπικός μας DJ

20

Στο iOS 9, η Siri γίνεται λίγο πιο έξυπνη. Όχι μόνο μας παρέχει με πληροφορίες για τον καιρό ή για διάφορες κατευθύνσεις, αλλά μπορεί να απαντήσει και σε πιο σύνθετα ζητήματα, όπως “Δείξε μου φωτογραφίες από το προηγούμενο καλοκαίρι”. Το πιο ενδιαφέρον σημείο, ωστόσο, είναι το πόσο καλά γνωρίζει το Apple Music collection μας. Μπορείτε να της ζητήσετε να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι, καλλιτέχνη, ή “τα πιο hot τραγούδια από το 1986.”

21 Θέλετε να αλλάξετε τα Settings? Απλά κάντε αναζήτηση!

21

Ένα Settings app που μπορείτε να το αναζητήσετε είναι ένα ακόμη από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9. Είναι τόσο μικρό, αλλά ταυτόχρονα τόσο χρήσιμο που δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά γιατί η Apple δεν το είχε συμπεριλάβει μέχρι στιγμής!

22 Οδηγήστε, περπατήστε ή πάρτε τα ΜΜΜ

22

Για χρόνια, οι χρήστες των εφαρμογών Maps έπρεπε να βασιστούν σε τρίτα apps για να έχουν αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τα ΜΜΜ. Αυτό άλλαξε. Επιτέλους το iOS 9 περιλαμβάνει το Transit view το οποίο περιλαμβάνει δρομολόγια μετρό, λεωφορείων και άλλων μέσων. Το Transit, ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένες πόλεις: Baltimore, Chicago, New York, Philadelphia, San Francisco, Washington, D.C., Mexico City, London, Berlin, Toronto και σε 300 πόλεις της Κίνας.

23 Μπορείτε να βρείτε στο News γρήγορα cool άρθρα

23

Μερικοί publishers υιοθετούν το Apple News Format για να δημιουργούν cool άρθρα στο News app με μεγάλες εικόνες, animations, και videos. Ευτυχώς, θα είναι εύκολο να βρείτε αυτά τα άρθρα απλά αν κάνε ένα subscribe στο κανάλι Apple News Selections.

24 Ενσωμάτωση με τα Apple Watch Activity achievements

24

Για τους χρήστες του Apple Watch μόνο: Είναι πολύ όμορφο που τα achievement medals στην εφαρμογή Activity χαράσσονται με την ημερομηνία που τα αποκτήσατε. Απλά περάστε κάποιο με το δάχτυλό σας για να το αναποδογυρίσετε! Είναι μια μικρή αλλαγή, σχεδόν απαρατήρητη, αλλά πολύ όμορφη!

25 Για τα iPad μόνο: Εύκολη επεξεργασία μεγάλων κειμένων

25

Με το iOS 9, μπορείτε να πιέσετε τα δυο σας δάχτυλα πάνω στο πληκτρολόγιο κι ευθύς αμέσως θα μετατραπεί σε trackpad, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μεγάλα κείμενα με ένα μόνο πέρασμα. Τα νέα εργαλεία του QuickType bar θα σας βοηθήσουν να τροποποιήσετε το κείμενο ή να το αποκόψετε/αντιγράψετε/επικολλήσετε μόνο μ’ ένα πάτημα.

26 Για τα iPad μόνο: Αντιπερισπασμός  με την λειτουργία picture-in-picture 

26

Αν γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του σχολείου, σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα θυμούνται να κρύβουν κάποιο περιοδικό μέσα σ’ ένα βιβλίο, ούτως ώστε να το διαβάζουν με την άνεσή τους… Το iOS 9 λοιπόν και το iPad μας δίνει την δυνατότητα του αντιπερισπασμού με την λειτουργία picture-in-picture. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε ένα project για την εργασία σας ενώ ταυτόχρονα παρακολουθείτε το Cartoon Network.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS