ΑρχικήsecurityΠάλι η Lenovo στο προσκήνιο με τα pre-installed spyware στα laptop της

Πάλι η Lenovo στο προσκήνιο με τα pre-installed spyware στα laptop της

Η Lenovo συγκεντρώνει δεδομένα από τις καθημερινές δραστηριότητες των χρηστών της. Η Lenονο πιάστηκε γι’ ακόμη μια φορά στα πράσσα αφού αποκαλύφθηκε πως εγκαθιστά apps στα laptops της και στους υπολογιστές, εν αγνοία και φυσικά χωρίς την συναίνεση των χρηστών της, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Michael Horowitz.

Πάλι η Lenovo στο προσκήνιο με τα pre-installed spyware στα laptop της

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenονο κάνει κάτι παρόμοιο, αφού νωρίτερα μέσα στον χρόνο, τον Φεβρουάριο, ειδικοί ασφαλείας βρήκαν πως η εν λόγω εταιρεία εγκατέστησε το Superfish Visual Discovery software σε PCs, ένα πρόγραμμα adware που εισήγαγε διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το software όχι μόνο ήταν κρυφό από τους χρήστες αλλά συνοδεύτηκε και από ισχυρισμούς πως ήταν γεμάτο από τρύπες ασφάλειας οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να εκμεταλλευθούν από επιτιθέμενους.

Η ιστορία δεν σταματά εδώ όμως, αφού η εταιρεία πιάστηκε στα πράσσα ακόμη μια φορά, τον Αύγουστο, όταν πρόσθεσε κρυφά ένα κομμάτι κώδικα στο firmware των laptops, το οποίο του επέτρεπε να επικοινωνεί με το software στο OS του χρήστη . Εκτός των άλλων, συνοδεύεται κι από τρύπες ασφαλείας.

Επηρεάστηκαν οι σειρές ThinkPad, ThinkCentre και ThinkStation της Lenονο

Το πρόγραμμα ονομάζεται Lenovo Customer Feedback Program 64, και τρέχει καθημερινά, συνδέεται με τους servers της Lenονο και ανεβάζει “μη προσωπικές και μη προσδιορισμένες πληροφορίες σχετικά με την χρήση του Lenovo software application.”

Ο κύριος Horowitz αναφέρει πως όλα αυτά αναφέρονται στην Άδεια Χρήσης της εταιρείας. Μετά από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ακόμη και αν, από νομική άποψη, η Lenονο αναφέρεται αυτό το μικρό πρόγραμμα στο EULA του, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία της Lenονο . Ακόμη και αν η Microsoft έχει κάνει το ίδιο πράγμα, να συλλέγει στοιχεία σχετικά με τους χρήστες της, η Lenονο σίγουρα θα χάσει ό, τι έχει απομείνει από τη φήμη της και την εμπιστοσύνη των χρηστών της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS