ΑρχικήinetΤο 3D Touch της Apple Αφαιρεί το κεντρικό Home Button

Το 3D Touch της Apple Αφαιρεί το κεντρικό Home Button

no-button

Ένα Home Button στο λογισμικό μπορεί επίσης να επιτρέψει μια μεγαλύτερη οθόνη

Μετά την ανακοίνωση της Apple για τις νέες οθόνες Retina HD με 3D Touch, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι αυτό είναι το τέλος και ότι οι τύποι από το Cupertino θα χρησιμοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό μόνο για αλληλεπίδραση με app. Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι αρκετά πιθανό, κυκλοφορούν φήμες στον Ιστό που λένε πως οι νέες προστιθέμενες 3D Touch ικανότητες είναι ένδειξη αφαίρεσης του κουμπιού στο iPhone 7.

Γιατί ξαφνικά οι iOS συσκευές χωρίς Home Button είναι μια πιθανότητα;

Επειδή, μετά την εισαγωγή των 3D Touch οι χρήστες έχουν ένα νέο τρόπο για να περιηγηθούν μεταξύ των apps και να πάνε πίσω από το ένα app σε ένα άλλο ήδη ανοιχτό (δείτε το προστεθέν “Back to” κουμπί στο iOS 9).

Αυτό κάνει το Home Button που όλοι έχουμε αγαπήσει, λίγο πολύ αχρείαστο, εκτός από την προφανή χρήση του ως Touch ID δακτυλικών αποτυπωμάτων για αναγνώριση της συσκευής.

Η αφαίρεση του κουμπιού από μελλοντικές συσκευές iOS ακούγεται σαν μια καλή ιδέα σε μια συσκευή με 3D Touch screen.

Το επόμενο βήμα για την Apple είναι να απαλλαγεί εντελώς από το κεντρικό κουμπί για πολλούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, θα εξαλείψει ένα μηχανικό σύνολο έξω από τη συσκευή, απλοποιώντας την ακόμη περισσότερο, και, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Jonathan Ive, Υπεύθυνος Σχεδιασμού της Apple είναι γνωστός για την ροπή του στο μινιμαλισμό.

Επιπλέον, η εξάλειψη του Home Button θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες που θα κάνουν τις συσκευές της Apple, ακόμη πιο δελεαστικές για τους πελάτες.

Ένα άλλο, πλεονέκτημα της ύπαρξης ενός κουμπιού μέσα στην οθόνη στις μελλοντικές iOS συσκευές όπως το iPhone 7 θα είναι η εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού θεμάτων υποστήριξης από τους χρήστες που έχουν σπάσει το κουμπί του iPhone, λόγω της μεγάλης πίεσης ή εξαιτίας διαφόρων μηχανικών ελαττωμάτων.

Και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ένα κουμπί λογισμικού που μπορεί να παρέχει στο χρήστη απτική ανάδραση όταν πατηθεί, θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας καλύτερος τρόπος αλληλεπίδρασης με το χαρακτηριστικό Touch ID  σε σύγκριση με το τρέχον κουμπί που δεν δίνει καμία απολύτως ανατροφοδότηση εκτός από τις υποδείξεις της οθόνης.

Συνολικά, αφαιρώντας εντελώς το κεντρικό κουμπί παραμένει κάτι που η Apple δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά (αν ποτέ θα έρθει), αλλά, στα χαρτιά, φαίνεται καλή ιδέα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS