ΑρχικήsecurityΡώσος hacker του Citadel καταδικάστηκε για 4,5 χρόνια

Ρώσος hacker του Citadel καταδικάστηκε για 4,5 χρόνια

citadelΤο FBI γιόρτασε την καταδίκη του ενός ακόμη εγκληματία του κυβερνοχώρου, αφού Ρώσος hacker καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων για το downloading και operating του δημοφιλούς Citadel botnet.

Ο Dimity Belorrossov, 22 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο χρόνο για απάτη σε υπολογιστή. Ο hacker που είχε έδρα του την Αγία Πετρούπολη, γνωστός και με το online nickname “Rainerfox”, φέρεται να έχει κατεβάσει μια εκδοχή του πασίγνωστου botnet το 2012.

Ορμώμενος από την Ρωσία, χρησιμοποιούσε το banking Trojan για να ελέγξει απομακρυσμένα 7.000 υπολογιστές ανυποψίαστων θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης μάλιστα και μιας IP στην Βόρεια περιφέρεια της Γεωργίας, σύμφωνα με δήλωση του FBI.

Ο δράστης όχι μόνο έκλεβε online banking, credit card data αλλά και διάφορες άλλες προσωπικές πληροφορίες από τα θύματα αλλά συνέβαλε εμφανώς στην ανάπτυξη του διάσημου botnet συνιστώντας βελτιώσεις σε αμέτρητα σχόλια στο επίσημο forum.

Το FBI ισχυρίζεται ότι το Citadel και άλλα παρόμοια botnets έχουν μολύνει 11 εκατ. υπολογιστές παγκοσμίως και είναι υπεύθυνα για απώλειες μεγαλύτερες των $500 εκατομμυρίων.

Η επιτυχία του FBI συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης του στο cybercrime στο εξωτερικό. Ο Bellorossov συνελήφθη στην πραγματικότητα στην Ισπανία το 2013 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος hacker που δικάστηκε στις 18 Ιουλίου πέρυσι και ομολόγησε την ενοχή του, κλήθηκε επίσης να πληρώσει $322,509 ως αποζημίωση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS