ΑρχικήsecurityGoogle Chrome Canary: “Aw, Snap!” Error στα Windows 10

Google Chrome Canary: “Aw, Snap!” Error στα Windows 10

Αν τρέχετε τα Windows 10 και χρησιμοποιείτε τον Google Chrome Canary, ο οποίος είναι η πιο καινούργια έκδοση του συγκεκριμένου browser, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η τελευταία ενημέρωση προκαλεί κάποιο είδος προβλήματος που κρασάρει την εφαρμογή εντελώς και σας αφήνει να κοιτάζετε σε ένα παράθυρο με το μήνυμα “Aw, Snap!”.

Google Chrome Canary: “Aw, Snap!” Error στα Windows 10

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τον browser σας, συμβαίνουν όλα λόγω της μιας πρόσφατης ενημέρωσης που έκανε η Google στην  κατασκευή του Canary (η οποία παρεμπιπτόντως δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί από τακτικούς χρήστες, αλλά μόνο από προγραμματιστές ή από εκείνους με περισσότερη γνώση περί υπολογιστών που θέλουν να ψάξουν για bugs και να τα αναφέρουν στην Google προκειμένου να τα διορθώσουν πριν την σταθερή έκδοση).

Το θέμα φαίνεται να υπάρχει μόνο στα Windows 10 και οι αναφορές σφαλμάτων από τους χρήστες το επιβεβαιώνουν.

«Άλλαξα τις ρυθμίσεις μου για να «ανοίξει εκεί που σταμάτησα» και αφότου έκλεισα και ξανάνοιξα το πρόγραμμα περιήγησης (που στο παρελθόν ήταν ρυθμισμένο να ανοίγει μια κενή καρτέλα). Τώρα, κάθε ιστοσελίδα μου βγάζει το μήνυμα «Aw, Snap, Something went wrong”. Δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, γιατί ακόμη και τα paths: chrome:/help ή chrome://settings, εμφανίζουν αυτό το μήνυμα», εξηγεί ένας χρήστης.

«Δεν μπορώ να ανακτήσω τον αριθμό έκδοσης, επειδή παίρνω τη σελίδα Aw, Snap παντού στις ρυθμίσεις. Κατέβασα την τελευταία έκδοση της 07/10/15. Τα άλλα προγράμματα περιήγησής μου μπαίνουν κανονικά στο διαδίκτυο.»

Μια λύση είναι ήδη καθ ‘οδόν

Ευτυχώς, η ομάδα ανάπτυξης του Google Chrome έχει ήδη αναπτύξει μια λύση και η επόμενη έκδοση του Canary θα πρέπει να τη φέρει, οπότε φροντίστε να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει και συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για τα Windows 10.

Εν τω μεταξύ, όλες οι άλλες εκδόσεις της εφαρμογής θα πρέπει να δουλεύουν μια χαρά για τα Windows, οπότε κατεβάστε το Google Chrome μέχρι να έρθει το προαναφερθέν patch. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Edge, καθώς περιμένετε για την επόμενη ενημέρωση του κώδικα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS