ΑρχικήinetΗ Samsung λέει ότι τα στοιχεία πληρωμών μέσω κινητού παραμένουν ασφαλή

Η Samsung λέει ότι τα στοιχεία πληρωμών μέσω κινητού παραμένουν ασφαλή

samsung-looppay

Η Samsung Electronics ισχυρίζεται ότι το σύστημα πληρωμών της μέσω κινητού είναι ασφαλές μετά από την επίθεση hacking εναντίον της θυγατρικής της LoopPay, με έδρα την Αμερική.

Ένα άρθρο στην εφημερίδα New York Times την Τετάρτη, δήλωσε ότι το περιστατικό hacking είχε λάβει χώρα εναντίον του δικτύου LoopPay το Μάρτιο.

Η LoopPay, που αποκτήθηκε από τη Samsung το Φεβρουάριο, ανέπτυξε το σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιείται για να τρέξει το Samsung Pay – έναν ανταγωνιστή της Apple Pay.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα δεδομένα χρήστη δεν ήταν σε κίνδυνο.

Τον Αύγουστο, ο Κορεατικός κολοσσός ηλεκτρονικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε το σύστημα πληρωμών στη Νότια Κορέα, ακολουθούμενη από μια εκτόξευση του προγράμματος στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Η Samsung Pay ανταγωνίζεται ενάντια στον αντίπαλος της, Apple που ξεκίνησε πέρυσι και λειτουργεί στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Google προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα πληρωμών.

Τα συστήματα πληρωμών με κινητό τηλέφωνο είναι σχεδιασμένα για να πείσουν τους αγοραστές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να κάνουν αγορές εντός καταστήματος – αντί να χρησιμοποιούν τις κάρτες.

Το άρθρο των New York Times αναφέρει ότι Κινέζοι χάκερς – ​​η λεγόμενη Ομάδα Codoso – απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο του γραφείου LoopPay και δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι πέντε μήνες αργότερα, τον Αύγουστο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το εν λόγω σύστημα πληρωμών “δεν επηρεάστηκε και σε κανένα σημείο κάποια από τα προσωπικά στοιχεία πληρωμής δεν ήταν σε κίνδυνο».

Η εταιρεία είπε ότι ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και τόνισε ότι η LoopPay ήταν φυσικά ξεχωριστό δίκτυο από τη Samsung Pay.

“Το συμβάν LoopPay επιλύθηκε και δεν είχε τίποτα να κάνει με τη Samsung Pay”, δήλωσε η εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS