ΑρχικήinetΗ Toyota υπόσχεται αυτοκίνητα χωρίς οδηγό μέχρι το 2020

Η Toyota υπόσχεται αυτοκίνητα χωρίς οδηγό μέχρι το 2020

toyotaΗ Toyota, αν και από τους τελευταίους κατασκευαστές στον χώρο των “selfdriving” αυτοκινήτων, έχει ξεκινήσει την δημιουργία οχημάτων που δεν θα χρειάζονται οδηγούς σε δημόσιους δρόμους.

Έχουμε ακούσει αρκετούς να αναφέρουν για την κατασκευή τέτοιων οχημάτων, αλλά κανείς δεν έχει προσδιορίσει τη χρονολογία διάθεσής τους στην αγορά.

Η ιδέα συναρπάζει τους περισσότερους, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δείχνουν δυσπιστία, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στους κινδύνους που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας είναι ένα τροποποιημένο Lexus GS και δοκιμάστηκε στο Shuto Expressway του Τόκιο, όπου πραγματοποίησε μια σειρά από αυτοματοποιημένους ελιγμούς.

Οι ελιγμοί αυτοί περιελάμβαναν την είσοδο σε αυτοκινητόδρομους, την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας και τη διατήρηση ασφαλούς απόσταση μεταξύ των οχημάτων.

Η Toyota ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη διάθεση τέτοιων αυτοκινήτων περίπου το 2020, όταν το Τόκιο αναμένεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με την Toyota, το αυτοκίνητο “χρησιμοποιεί πολλαπλούς εξωτερικούς αισθητήρες για να αναγνωρίσει παρακείμενα οχήματα και κινδύνους και επιλέγει τα κατάλληλα δρομολόγια και διαδρομές ανάλογα με τον προορισμό”.

Με βάση τα δεδομένα που εισάγονται στο σύστημα του αυτοκινήτου,  εκείνο «προωθεί αυτόματες λειτουργίες στο τιμόνι, το γκάζι και τα φρένα, για να οδηγήσει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως ένας οδηγός θα έπραττε», δήλωσε η εταιρεία.

Στην τρέχουσα έκδοσή του, όμως, το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργεί μόνο στις πιο απλές συνθήκες οδήγησης ενός κεντρικού δρόμου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να φέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην αγορά περίπου το 2020, αλλά δεν ανέφερε αν θα προσφέρει οχήματα κατάλληλα για δρόμους της πόλης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS