ΑρχικήsecurityAndroid Adware χτυπά το Google Play Store για άλλη μια φορά

Android Adware χτυπά το Google Play Store για άλλη μια φορά

Ο ESET αποκάλυψε μια άλλη εκστρατεία με στόχο το Google Play Store και τις συσκευές Android, κατά την οποία οι επιτιθέμενοι και πάλι μεταμφιέζουν adware εντός εφαρμογών ώστε να δείχνουν νόμιμες.
Η τεχνική αυτή δεν είναι νέα σε καμία περίπτωση και οι κυβερνο-απατεώνες δεν μοιάζουν να προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο δράσης τους και πάρα πολύ στο επερχόμενο μέλλον.
Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, οι εφαρμογές που επηρεάστηκαν από την επιτυχία άλλων εφαρμογών, συνήθως τείνουν να περιέχουν κάτι αμφίβολο και έτσι ήταν η περίπτωση των τριών εφαρμογών: cheats for Pou, Cheats for Subway και Guide for SubWay, όπως αναφέρει ο ESET.
Αυτές οι τρεις εφαρμογές περιείχαν ένα κακόβουλο λογισμικό που έδειχνε σε πλήρη οθόνη παρενθετικές διαφημίσεις κάθε 30 ή 45 λεπτά.
Οι εφαρμογές περιλάμβαναν διάφορα μέτρα προστασίας ώστε να μπορέσουν να περάσουν μέσα από το Bouncer σύστημα ελέγχου της εφαρμογής της Google, καθώς επίσης και για αποτρέψουν άλλο κακόβουλο λογισμικό να τρέξει μέσα στο προσομοιωμένο περιβάλλον.
Οι ερευνητές του ESET κατάφεραν να το ξεγελάσουν ούτως ή άλλως, χρησιμοποιώντας το απλό τέχνασμα της επανεκκίνησης του εικονικού περιβάλλοντος. Αυτό αποκάλυψε το κακόβουλο λογισμικό και επέτρεψε στους μηχανικούς του ESET να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά του, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν παρόμοιες μολύνσεις.
Οι τρεις εφαρμογές έχουν αναφερθεί σε μηχανικούς της Google, καθώς και οι τρεις παραβιασμένες εφαρμογές κατέβηκαν από το Play Store.
Παρακάτω είναι μια απλή εικόνα για να σας δείξει πώς να αφαιρέσετε τις εφαρμογές από τη συσκευή Android σας, αν ήσασταν αρκετά απρόσεκτος ώστε να τις εγκαταστήσετε.

Android Adware χτυπά το Google Play Store για άλλη μια φορά
Android Adware χτυπά το Google Play Store για άλλη μια φορά

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS