ΑρχικήinetUSB 2.0 Killer - Πώς να κάψετε εύκολα ένα PC με μια...

USB 2.0 Killer – Πώς να κάψετε εύκολα ένα PC με μια συσκευή USB

Τον Μάρτιο είδαμε το την απόδεξη του καψίματος ενός υπολογιστή Killer USB pendrive που σχεδιάστηκε από έναν Ρώσο ερευνητή με το  ψευδώνυμο “Dark Purple.”

Ο Dark Purple δουλεύει για μια εταιρεία που αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλεκτρονικά εξαρτήματα και οι ερευνητές μαζί με τους συναδέλφους του, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μονάδα USB flash που ο σκοπός του θα ήταν συγκεκριμένος: «να κάψει τουλάχιστον το μισό laptop.»

USB 2.0 Killer - Πώς να κάψετε εύκολα ένα PC με μια συσκευή USB

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μικρό πίνακα με έναν DC / DC μετατροπέα, λίγους πυκνωτές και ένα FET (field-effect transistor). Όταν το USB Κiller συνδεόταν με έναν υπολογιστή, ο μετατροπέας φόρτωνε τους πυκνωτές έως -110V, διοχετεύοντας αυτή την τάση στα καλώδια σήματος του USB και επαναλάμβανε ολόκληρη τη διαδικασία μέχρι ο υπολογιστής ή η θύρα να μην δουλεύουν άλλο.

Τώρα ο ίδιος ερευνητής παρουσίασε το USB Κiller v2.0 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακόμη μία φορά για να κάψει ένα PC ή τουλάχιστον να αχρηστεύσει τη θύρα USB.

Εκτιμήσαμε την πρώτη έκδοση του Κiller USB, αυτή η δεύτερη έκδοση όμως έχει σίγουρα βελτιωθεί! Στην πραγματικότητα, διοχετεύει -220V απευθείας πάνω στα καλώδια σήματος του USB. Καταπληκτικό!

USB 2.0 Κiller - Πώς να κάψετε εύκολα ένα PC με μια συσκευή USB

Ο Dark Purple εξήγησε ότι έχει καταστρέψει το Thinkpad X60 του δοκιμάζοντας το USB Κiller 2.0 και παρείχε επίσης ένα βίντεο PoC (proof-of-concept) με το χακάρισμα.

Ο Dark Purple επιβεβαίωσε ότι ο φορητός υπολογιστής ήταν καινούργιος και τον είχε αγοράσει για να δοκιμάσει το USB Κiller 2.0.

Το Κiller USB δεν είναι μια νέα ιδέα. Συσκευές που χρησιμοποιούνται ως όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν δυσλειτουργία στα συστήματα-στόχους ή να απενεργοποιήσουν αμυντικά συστήματα. Το USB αντιπροσωπεύει ένα έγκυρο όπλο για να υπονομεύσει ένα σύστημα που βρίσκεται ακόμα και σε ένα air-gapped δίκτυο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS