ΑρχικήsecurityAπελευθέρωση τοξικών χημικών σε λιμένες των ΗΠΑ μέσω hacking

Aπελευθέρωση τοξικών χημικών σε λιμένες των ΗΠΑ μέσω hacking

Kίνδυνος απελευθέρωσης τοξικών χημικών
Kίνδυνος απελευθέρωσης επικίνδυνων χημικών ουσιών σε λιμενικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μέσω επιθέσεων hacking

 

Παρόλο που η ασφάλεια του κυβερνοχώρου στον τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι ζωτικής σημασίας για θέματα εσωτερικής ασφάλειας μιας χώρας, οι λιμένες των ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν ευάλωτοι σε επιθέσεις hacking που μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Όπως επισήμανε μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου την περασμένη Κυριακή, “οι λιμένες των ΗΠΑ είναι επιρρεπείς σε κυβερνο-επιθέσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την απελευθέρωση επιβλαβών και επικίνδυνων χημικών ουσιών στις αστικές περιοχές”.

Η βουλευτής Candice Miller εξήγησε ότι μια επίθεση του κυβερνοχώρου εναντίον ενός λιμένα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές, λόγω της ύπαρξης κρίσιμων κενών ασφάλειας που παραμένουν αξιοποιήσιμα λόγω αμέλειας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Miller, παρόλο που τα ζητήματα ασφάλειας έχουν αναφερθεί εδώ και πολλούς μήνες, το υπουργείο δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επιδιόρθωσή τους.

«Τα κενά ασφαλείας είχαν επισημανθεί πριν από ένα χρόνο και περισσότερο, όμως οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δεν έχoυν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους, ακόμη κι αν έχουν υπάρξει αρκετές ψηφιακές επιθέσεις έναντι των λιμενικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με την βουλευτή η πρόληψη των παραβιάσεων της ασφάλειας του κυβερνοχώρου των λιμένων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι υποδομές αυτές είναι κοντά σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές.

Οι λιμένες των ΗΠΑ χειρίζονται «περισσότερα από 1.3 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μέσω εισαγωγών/εξαγωγών εμπορευμάτων. Μια σημαντική διαταραχή στο σύστημα θαλάσσιων μεταφορών θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ναυτιλία, το διεθνές εμπόριο και την παγκόσμια οικονομία, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», τόνισε.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS