ΑρχικήinetΗ Google ακυρώνει το Chrome notification center ,γιατί δεν χρησιμοποιείται

Η Google ακυρώνει το Chrome notification center ,γιατί δεν χρησιμοποιείται

chrome-notification-center

To notification του Chrome θα αφαιρεθεί  στην επόμενη ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να αφαιρέσει το κέντρο κοινοποίησης που προσφέρει στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, εξηγώντας ότι, αν και υποτίθεται ότι είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, στην πραγματικότητα λίγοι άνθρωποι το επισκέπτονται.

To notification στο Google Chrome δεν είναι μια νέα ιδέα και υπάρχει από το 2010, αλλά το 2013, η Mountain View εταιρεία αναζήτησης εισήγαγε το κέντρο κοινοποίησης για να καταστεί ευκολότερο το να βλέπετε τις αναπάντητες κοινοποιήσεις και ειδοποιήσεις.

Βασικά, αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ένα κομβικό σημείο για όλες τις κοινοποιήσεις που λαμβάνονται όταν δεν βρισκόσασταν μπροστά από τον υπολογιστή, αλλά προφανώς, λίγοι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να δουν τι έχουν χάσει στον browser τους.

Έτσι, η επόμενη έκδοση του Google Chrome θα αφαιρέσει το κέντρο κοινοποίηση στις εκδόσεις που αναπτύχθηκαν για τα Windows, Linux και Mac OS X, αλλά η λειτουργία θα συνεχίσει να παρέχεται στο λειτουργικό σύστημα Chrome.

Οι ειδοποιήσεις θα εξακολουθούν να λειτουργούν

Η απόφαση αυτή δεν αλλάζει τίποτα για τις κοινοποιήσεις και το Google Chrome θα συνεχίσει να τις εμφανίσει ακριβώς όπως πριν, αλλά σε περίπτωση που χάνετε μια ειδοποίηση, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος για να τη δείτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Και όμως, αυτό θα προκαλέσει πραγματικά κάποιες αλλαγές για τους προγραμματιστές των επεκτάσεων και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν κώδικα για να στείλουν ειδοποιήσεις στο κέντρο της κοινοποίησης.

“Οι κοινοποιήσεις που στέλνονταν μόνο στο κέντρο κοινοποίησης θα οδηγούν τώρα σε ένα λάθος, και τα γεγονότα API που συνδέονται με το κέντρο δεν θα ενεργοποιούνται πλέον. Όλες οι άλλες ανακοινώσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να απαιτούνται αλλαγές, ” εξηγεί η Google, επισημαίνοντας ότι ο μόνος λόγος για την αφαίρεση της κεντρικής κοινοποίησης είναι να κάνουν την εμπειρία περιήγησης απλούστερη και να απλοποιηθεί η διαδικασία της φόρτωσης και ανάγνωσης του περιεχομένου του Web.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τη νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης .

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS