ΑρχικήsecurityDark Web: Από κλεμμένους Netflix λογαριασμούς μέχρι χακαρίσματα

Dark Web: Από κλεμμένους Netflix λογαριασμούς μέχρι χακαρίσματα

Μια νέα έκθεση από την Intel Security έλαμψε στον σκοτεινό κόσμο των  Dark Web cybercrime markets, όπου τα πάντα από £1 Netflix λογαριασμούς μέχρι πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές είναι διαθέσιμα.

Τμήμα του γίγαντα της ασφάλειας McAfee Labs αποκάλυψε μια κυβερνο-εγκληματική υπόγειο η οποία μιμείται τον πραγματικό κόσμο, με τους πωλητές να παρέχουν εγγυήσεις σε κλεμμένες κάρτες και «κακόφημα» μέλη των παράνομων φόρουμς να κατονομάζονται και να στιγματίζονται.

Κλεμμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξεκινούν από μόλις $5 στις ΗΠΑ, ενώ οι online υπηρεσίες βίντεο είναι ακόμη φθηνότερες, ξεκινώντας από μόλις $0,55.

Πληροφορίες σχετικά με κάρτες πληρωμής υπάρχουν σε αφθονία, με το βασικό πακέτο να περιλαμβάνει τον αριθμό λογαριασμού, το CV2 και την ημερομηνία λήξης. Οι τιμές αυξάνονται για πρόσθετες πληροφορίες, όπως το ID του τραπεζικού λογαριασμού, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση χρέωσης, τα οποία επιτρέπουν στον εγκληματία του κυβερνοχώρου να διεξάγει περισσότερους τύπους απάτης.

Άλλα στοιχεία που αγοράζονται και πωλούνται σε αυτές τις τοποθεσίες περιλαμβάνουν log-ins τράπεζων, στοιχεία λογαριασμού υπηρεσιών πληρωμών, ακόμη και έμπιστα στοιχεία της κάρτας, υποστήριξε η Intel Security.

Οι χάκερ ακόμη πωλούν τα μέσα για να πραγματοποιηθούν κυβερνο-επιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες ή σε κρίσιμα συστήματα υποδομής.

Dark Web: Από κλεμμένους Netflix λογαριασμούς μέχρι χακαρίσματα

Ο CTO της επιχείρησης EMEA, Raj Samani, υποστήριξε ότι αυτές οι υπόγειες αγορές είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες, με την πρόσφατη έξαρση των παραβιάσεων δεδομένων που έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια μείωση τιμών.

Ξεφεύγοντας από τα σενάρια όπου κρύβονται σε ανώνυμες πλατφόρμες όπως το Tor, πολλές από αυτές τις αγορές είναι εύκολο να βρεθούν, πρόσθεσε ο Samani.

Παρ ‘όλα αυτά, οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να λάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην επένδυση προηγμένων εργαλείων νοημοσύνης για να καθαρίσουν τόσο τα επιφανειακά όσο και το Dark Web από τα σημάδια των κλεμμένων δεδομένων.

«Δεν μπορείτε να εργάζεστε για την προστασία και την ανάκτηση πληροφοριών, αν δεν ξέρετε ότι έχει κλαπεί», υποστήριξε ο Samani. «Κάθε μέτρο, για την προστασία πολύτιμων επιχειρησιακών πληροφοριών που πέφτει σε λάθος χέρια, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS