ΑρχικήsecurityΗ E-Trade ανακοινώνει πιθανή παραβίαση δεδομένων 31Κ πελατών της

Η E-Trade ανακοινώνει πιθανή παραβίαση δεδομένων 31Κ πελατών της

Η E-Trade ενημερώνει πως τα στοιχεία επικοινωνίας 31.000 πελατών της ίσως βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η E-Trade ανακοινώνει πιθανή παραβίαση δεδομένων 31Κ πελατών της E-Trade E-Trade

Σε ένα report που δημοσιεύθηκε στην Washington Post επιβεβαιώνεται πως η E-Trade, μια αμερικάνικη χρηματοπιστωτική εταιρεία που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενημέρωσε 31.000 πελάτες της πως hackers ίσως έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη διεύθυνση email τους και σε άλλα addresses κατά την διάρκεια ενός cyber-attack στα τέλη του 2013.

Παρόλο αυτά, η εταιρεία ισχυρίζεται μέσω ενός email πως οι hackers δεν υπέκλεψαν κανένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο από τους λογαριασμούς των χρηστών, δεδομένα που περιλαμβάνουν κωδικούς, Social Security numbers, ή άλλες οικονομικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το email που εστάλη από την εταιρεία, το γεγονός της επίθεσης γνωστοποιήθηκε όταν όργανα των νομικών αρχών προειδοποίησαν με στοιχεία για την πιθανότητα πληροφορίες επαφής πελατών να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Στην εταιρική επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως η ίδια θα προσφέρει ένα χρόνο τις υπηρεσίες της δωρεάν σε όσους από τους πελάτες της τα προσωπικά στοιχεία έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και credit monitoring.

Σύμφωνα με το report, ένα πρόσωπο, που γνωρίζει σχετικά με την έρευνα και μίλησε ανώνυμα, πληροφόρησε πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακριβώς μετά την επίθεση, ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα του γεγονότος σε συνεργασία με τις νομικές αρχές. Παρόλο αυτά, μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν πιστεύει ότι όντως οι πληροφορίες των πελατών της έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο, πρόσθεσε το συγκεκριμένο άτομο.

“Η ασφάλεια είναι η βασική προτεραιότητά μας, και επικεντρώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας για να διατηρούμε τα δεδομένα των πελατών της Ε-Trade ασφαλή, ” ανέφερε στην δήλωσή του ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. “Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τέτοια ζητήματα, και σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις δυνατότητες της E-Trade. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους πελάτες των οποίων τα στοιχεία πιστεύουμε πως εκτέθηκαν σε κίνδυνο.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS