ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο Cambridge 87% των Android εφαρμογών είναι ευπαθείς

Πανεπιστήμιο Cambridge 87% των Android εφαρμογών είναι ευπαθείς

android cambridgeΗ νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge αποκαλύπτει πόσο πίσω βρίσκονται τα Android στα θέματα ασφάλειας, παρ’ όλες τις μηνιαίες διορθώσεις.

Η αποτυχία των κατασκευαστών των Android, να παραδώσουν εγκαίρως τις ενημερώσεις ασφάλειας αφήνει σχεδόν όλους τους χρήστες ευάλωτους σε επιθέσεις.

Αυτό προκύπτει μεταξύ των συμπερασμάτων της μελέτης του Πανεπιστημίου του Cambridge, που προσπάθησε να ποσοτικοποιήσει πόσο κακή έχει γίνει η κατάσταση της ασφάλειας των Android.

vuln

Για να επεξεργαστεί τα δεδομένα μία ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μια εφαρμογή Data Analyzer στο Google Play Store. Πέραν του ότι έδωσε σε πολλή κόσμο την δυνατότητα να συμμετέχουν, επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνα χωρίς υπηρεσίες Google Play που στοχεύονται στις αναδυόμενες αγορές δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Σαν αποτέλεσμα, η ομάδα συνέλεξε δεδομένα από 20.000 διαφορετικές συσκευές Android, οι περισσότερες από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Samsung, LTG, η HTC και η Motorola.

Η έρευνα που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Google, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Με τα δεδομένα η ομάδα του Cambridge, δημιούργησε μετά ένα score ενδεικτικό του πόσο γρήγορα όλοι οι κατασκευαστές εφάρμοζαν τις τελευταίες ενημερώσεις στις συσκεύες. Η συνολική εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή.

H ομάδα δημιούργησε επίσης ένα FUM score για να συγκρίνει την ασφάλεια που παρέχεται στις διαφορετικές συσκεύες. Οι συσκευές Nexus βρίσκονται στην κορυφή, ακολουθεί η LG και λοιποί κατασκευαστές.

Ακόμη και με τις υποσχέσεις των μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας, κανείς εκτός από τις συσκευές Nexus δεν σκόραρε πάνω από 5 στα 10. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι μηνιαίες διορθώσεις, και κατά πόσον ή όχι οι κατασκευαστές θα κρατήσουν αυτήν την υπόσχεση μακροπρόθεσμα. Επίσης, η μηνιαία υπόσχεση ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας δεν λύνει το πρόβλημα συμφόρησης, εκτός από την πλήρη τιμή και ξεκλειδώνουν τηλέφωνα, μεταφορείς εξακολουθούν να κρατούν τα κλειδιά για τηλέφωνα όταν λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ευτυχώς, αν μείνετε πιστοί στις εφαρμογές του Play Store και δεν κατεβάσετε από εξωτερικές πηγές, μάλλον δεν βρίσκεστε σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να αλλάξετε  το τηλέφωνό σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε μαζί με την ομάδα του Cambridge και την έρευνα της, την συσκευή που θα αγοράσετε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS