ΑρχικήsecurityΗ ISIS προσπαθεί να χακάρει αμερικανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και αποτυγχάνει οικτρά

Η ISIS προσπαθεί να χακάρει αμερικανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και αποτυγχάνει οικτρά

ISIS

Προς το παρόν, οι χάκερς της ISIS δεν διαθέτουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να το κάνουν

Οι τρομοκράτες τις ISIS προσπαθούν, αλλά αποτυγχάνουν παταγωδώς , να χακάρουν ηλεκτρικές εταιρείες των ΗΠΑ, με την ελπίδα να τερματίσουν υπηρεσίες για τις αμερικανικές πόλεις και τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το CBS 6.

Η είδηση ​​έρχεται από τον John Riggi, προϊστάμενο του τμήματος του FBI για τη διαίρεση του κυβερνοχώρου, μιλώντας στη GridSecCon, ένα συνέδριο για τις αμερικανικές ηλεκτρικές εταιρείες που έλαβε χώρα στη Φιλαδέλφεια τον Οκτώβριο από τις 13 έως τις 16.

Ο λόγος για τον οποίο οι χάκερς της ISIS δεν τα κατάφεραν, είναι οι χαμηλές τεχνικές τους δεξιότητες , αλλά το FBI προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί εύκολα να αντισταθμιστεί με την αγορά των απαραίτητων εργαλείων από τη μαύρη αγορά.

Παρά το γεγονός αυτό, το FBI δεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα, κυρίως γιατί ακόμα κι αν οι χάκερς καταφέρουν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και να κάνουν ζημιά, δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσουν περισσότερο από ένα οικοδομικό τετράγωνο ή μία πόλη.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αποτελείται από εκατοντάδες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, το καθένα με το δικό του δίκτυο και εσωτερική δομή, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο να μεταφερθεί ένα ελάττωμα ασφαλείας από τη μία εταιρεία στην άλλη.

Ανεξάρτητα από αυτό, μια πιο ισχυρή επίθεση είναι πολύ κοντά, και ακριβώς όπως με τις επιθέσεις της 9/11, οι τρομοκράτες θα έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τον πληθυσμό των ΗΠΑ σε ένα παροξυσμό πανικού, αντί να επιβάλουν σε ολόκληρη τη χώρα βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Προς το παρόν, το FBI και άλλες υπηρεσίες που παρακολουθούν τον κυβερνο-χώρο των ΗΠΑ, ανησυχούν περισσότερο για την κατάσταση με την οποία κινούνται οι ομάδες hacking, και ειδικότερα εκείνων που χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS