ΑρχικήsecurityTα Magento sites έγιναν στόχος του Neutrino exploit kit

Tα Magento sites έγιναν στόχος του Neutrino exploit kit

Tα Magento sites έγιναν στόχος του Neutrino exploit kit – Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για τον τρόπο που τα Μαgentο sites έχουν μολυνθεί.

Μερικά websites που τρέχουν την πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών Μαgentο φαίνεται να έχουν μολυνθεί από κώδικα που κατευθύνει τα θύματα στο Neutrino exploit kit.

Tα Magento sites έγιναν στόχος του Neutrino exploit kit
Μερικά websites που τρέχουν την πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών Magento φαίνεται να έχουν μολυνθεί από κώδικα που κατευθύνει τα θύματα στο Neutrino exploit kit.

Δεν είναι ξεκαθάρο ακόμη πως τα Μαgentο sites μολύνθηκαν, γράφει ο Denis Sinegubko, ένας ερευνητής malware της εταιρείας Sucuri.

“Μέχρι στιγμής, υποψιαζόμαστε πως πρόκειται για μια ευπάθεια στο Μαgentο ή σε κάποιο από τα third- party extensions, η οποία επέτρεψε την μόλυνση χιλιάδων sites σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,” αναφέρει ο ίδιος.

Τα Magento sites είναι στημένα για να τραβούν το περιεχόμενο σε ένα iframe από ένα domain, το οποίο όμως έχει μπει στην black list από την Google, αναφέρει ο Sinegubko. Σύμφωνα με την υπηρεσία Ασφαλούς περιήγησης της Google, το malicious domain ήταν υπεύθυνο για την μόλυνση πάνω από 7.800 web sites.

Το malicious αυτό domain έχει επίσης εντοπισθεί και από την εταιρεία ασφαλείας Malwarebytes, και βρέθηκε πως συνδέεται με το Neutrino exploit kit, αναφέρει ο Jerome Segura, ανώτερος ερευνητής ασφαλείας.

Τα Exploit kits ‘φυτεύτηκαν’ από cyber attackers σε νόμιμα web pages. Όταν ο χρήστης επισκέπτεται αυτές τις σελίδες κατά την διάρκεια του browsing, το exploit kit ερευνά τον υπολογιστή για ευπάθειες στο software του χρήστη- επισκέπτη και, εάν βρεθεί κάποια, κρυφά, χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης, διανέμει το κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο domain που εντόπισε η Sucuri ήταν εκείνο που η Malwarebytes είχε εντοπίσει ύστερα από προτροπή των web-browsing clients , αναφέρει ο Segura στα σχόλιά του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS