ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε από hackers το email του αρχηγού της CIA

Παραβιάστηκε από hackers το email του αρχηγού της CIA

cia-brennanΟι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, έχει παραβιαστεί από ένα μαθητή.

Ο υποτιθέμενος hacker υποστήριξε σε δήλωσή του στο New York Post ότι είχε εντοπίσει αρχεία που σχετίζονται με την εργασία του, όπως μια αίτηση του κ. Μπρέναν για έναν κορυφαίο έλεγχο ασφάλειας.

Η CIA δήλωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν η παραβίαση όντως συνέβη.

Ο έφηβος που ανέλαβε την επίθεση, παραμένει ανώνυμος.

Όπως περιγράφεται από την εφημερίδα New York Post, ο συγκεκριμένος μαθητής είναι θυμωμένος με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Στον λογαριασμό του στο Twitter είχε αναρτήσει συνδέσμους που οδηγούσαν σε αρχεία, τα οποία όπως ισχυρίζεται περιλαμβάνουν τη λίστα επαφών του κ Μπρέναν, έναν κατάλογο των τηλεφωνημάτων από έναν πρώην διευθυντή της CIA και άλλα έγγραφα.

Υπήρχε επίσης ένα tweet με μια λίστα ονομάτων – συμπεριλαμβανομένου ενός που ισχυρίζεται ότι είναι ο Τζον Μπρέναν – μαζί με τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Μια δήλωση από τη CIA, ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές που έχουν προκύψει σχετικά με το γεγονός αυτό στα social media και έχουμε παραπέμψει το θέμα στις αρμόδιες αρχές.»

Ο υποτιθέμενος hacker ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε παραβιάσει έναν λογαριασμό e-mail που ανήκει στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Jeh Johnson.

Η χρήση των ιδιωτικών e-mail από ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς απειλεί ολοένα και περισσότερο την ασφάλεια οργανισμών υψηλού προφίλ, πόσο μάλλον εκείνων που σχετίζονται με απόρρητα έγγραφα και ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS