Αρχικήinet«Χαστούκι» από τον Edward Snowden στη Βρετανική Κυβέρνηση

«Χαστούκι» από τον Edward Snowden στη Βρετανική Κυβέρνηση

cybersnowden-thumb-largeΣύμφωνα με τον Edward Snowden, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να έχει πρόσβαση σε όλες τις επικοινωνίες «που οι πολίτες χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα».

Ο πρώην πράκτορας της NSA, χρησιμοποίησε το Twitter για να επικρίνει τα σχόλια από τη βαρόνη Shields, την υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια του Διαδικτύου, σχετικά με τη θέση της για τα κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Η Shields δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να εισάγει κερκόπορτες (backdoors) που θα επιτρέπουν στις υπηρεσίες ασφαλείας να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες πληροφορίες, αλλά όπως υποστήριξε ο Snowden, τα προτεινόμενα εντάλματα για πρόσβαση σε δεδομένα, αφορούσαν στην πραγματικότητα τη χρήση μιας κερκόπορτας.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία backdoors, αλλά αφορά εταιρείες που θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε επικοινωνίες που σχετίζονται με το δίκτυό τους, όταν τους παρουσιαστεί ένα ένταλμα», δήλωσε η Shields στην Βουλή των Λόρδων, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπήρχε «καμία πρόθεση» για την κυβέρνηση να εισάγει νέους τρόπους που θα αποδυναμώσουν την κρυπτογράφηση ή θα χρησιμοποιούν backdoors.

Αλλά ο Snowden, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε πράγματι την πρόθεση να εισάγει backdoors, υποστηρίζοντας πως η θέση τους ήταν στην πραγματικότητα: «Φυσικά και θέλουμε backdoors, αλλά μόνο για τις επικοινωνίες που οι πολίτες πραγματικά χρησιμοποιούν».

Αντί να εξασθενήσει την κρυπτογράφηση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ενισχύσει την εξουσία της και να αυξήσεις την εμπλοκή της σε περισσότερες περιστάσεις, όπου μπορεί να επιτύχει την έκδοση εντάλματος για πρόσβαση σε δεδομένα επικοινωνιών από τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι μια κερκόπορτα είναι ένας τρόπος για να «παρέχεις μυστική πρόσβαση» στις επικοινωνίες, οι οποίες θεωρητικά είναι εμπιστευτικές. «Δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση εντάλματος», ανέφερε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS