ΑρχικήinetΗ αναβολή του πρώτου smartphone game της Nintendo ρίχνει τις μετοχές

Η αναβολή του πρώτου smartphone game της Nintendo ρίχνει τις μετοχές

 

nintendoΗ Nintendo ανακοίνωσε το πρώτο smartphone game, αλλά ανέβαλε την κυκλοφορία του από το τέλος του χρόνου που είχε αρχικά οριστεί, στον επόμενο Μάρτιο.

Όπως προέβλεψαν κάποιοι, δεν ήταν ένα παιχνίδι Super Mario αλλά το “Miitomo”, μια εφαρμογή στην οποία οι παίκτες δημιουργούν τα δικά τους avatars για να μιλούν μεταξύ τους.

Απ’ αυτήν την καθυστέρηση, οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν κατά 10% στις ειδήσεις.

Παρά την πτώση, ένας αναλυτής δήλωσε πως ήταν ένα τυπικά προσεκτικό και συνετό βήμα στο smartphone gaming από την δημοφιλή κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η εταιρεία αναφέρει σε μια παρουσίαση στο Tokyo, ότι το Miitomo, θα μπορούσε να είναι μια “free-to-start communication” εφαρμογή. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους Mii avatars, τα οποία θα χρησιμοποιούν για να συνομιλούν με τους υπόλοιπους παίκτες.

Τα χαρακτηριστικά προσομοιάζουν περισσότερο με social network παρά με παραδοσιακό παιχνίδι της Nintendo.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε σαν μια παρουσίαση στις άλλες, μη ανακοινωμένες ακόμη προσπάθειες smartphone gaming της εταιρείας, όπως δηλώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει πέντε νέες εφαρμογές έως το τέλος Μαρτίου του επόμενου χρόνου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France-Presse, ο νέος πρόεδρος της πασίγνωστης εταιρείας, Tatsumi Kimishima ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να «βελτιωθεί η ποιότητα». Ύστερα από την αρχική πτώση του 10%, η τιμή της μετοχής στην εταιρεία διαμορφώθηκε στο 8,97% προς τα κάτω στο κλείσιμο στα 20,945 yen (£113.46, $173.12). Αντίστοιχα οι μετοχές της DeNA, της εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε η μεγάλη εταιρεία για την παραγωγή του παιχνιδιού, έπεσαν κατά περίπου 15% στα 2,080 yen.

Σύμφωνα με τον Mr Bailey, οι επενδυτές θα πρέπει να συμβουλεύονται ώστε να αναγνωρίζουν ότι η δύναμη της Nintendo είναι η πνευματική της ιδιοκτησία, όπως οι σειρές παιχνιδιών του Super Mario. Το ιστορικό της, όπως ανέφερε, προτείνει ότι η εταιρεία θα φερει στα smartphones πιο δημοφιλή παιχνίδια της μόλις αποκτήσει εμπειρία στην πλατφόρμα.

«Η Nintendo έχει την δυνατότητα να χαράξει μια μοναδική πορεία στο χώρο των κινητών, αλλά το ταξίδι μπορεί να μπερδέψει τους επενδυτές που αναμένουν άμεσα τεράστια επιτυχία. Το να διαχειριστεί αυτές τις προσδοκίες, και παράλληλα να διατηρήσει την αξία της IP της, πρόκειται να είναι η πρόκληση-κλειδί για την δημοφιλή εταιρία όσον αφορά το mobile.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS