ΑρχικήinetΗ Φινλανδία σχεδιάζει τα δικά της Emoji: Σάουνες, Nokia και άλλα

Η Φινλανδία σχεδιάζει τα δικά της Emoji: Σάουνες, Nokia και άλλα

finland-emojiΗ Φινλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που δημοσιεύει το δικό της σύνολο Emojis, τα οποία αποκαλύπτουν την παραξενιά και τα δυνατά σημεία της χώρας και του λαού της.

Η Φινλανδία είναι περήφανη για τον πολιτισμό, το κλίμα και την ιστορία της και σχεδιάζει να το αναδείξει με ένα μάλλον μοναδικό τρόπο: Τα Emoji. Τα μικροσκοπικά γραφικά που βρίσκονται σε σχεδόν κάθε smartphone και πλατφόρμα social media και έχουν γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της online επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους. Αλλά ακόμη και αν υπάρχουν εκατοντάδες για να επιλέξεις, η Φινλανδία ανέφερε ότι δεν υπήρχαν αρκετά. Έτσι πρόσθεσε 30 ειδικά φινλανδικά εικονίδια.

«Ήμασταν αρκετά σοβαροί, όταν δημιουργήσαμε τα Emojis. Ας ελπίσουμε ότι θα αναδείξουν όχι μόνο την παραξενιά μας, αλλά και τα δυνατά μας σημεία από τα οποία η αφοπλιστική ειλικρίνεια είναι ένα παράδειγμα», δήλωσε η Petra Theman, Διευθύντρια Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας.

Τα πρώτα τρία είναι ένας καλός δείκτης για το τι να περιμένουμε: ένας μακρυμάλλης Headbanger (η Φινλανδία είναι γνωστή για τη heavy-metal μουσική σκηνή), το εικονίδο ενός διάσημου και ανθεκτικού τηλεφώνου Nokia 3310 (που δημιουργήθηκε στη Φινλανδία) και – φυσικά – ένα ζευγάρι Φινλανδοί που χαλαρώνουν γυμνοί σε μια σάουνα.

Δυστυχώς, αυτά τα μικρά γραφικά δεν μπορεί να σταλούν σαν emoji, δεδομένου ότι τα πραγματικά emoji είναι ενσωματωμένα στα τηλέφωνα και τις υπηρεσίες. Αλλά θα είστε σε θέση να τα κατεβάσετε και να τα μοιραστείτε με όποιον τρόπο θέλετε τον ερχόμενο Δεκέμβριος. Οι εικόνες κυκλοφόρησαν ως μέρος ενός «ημερολογίου Χριστουγέννων» που δημιουργήθηκε από το This Is Finland, μία ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Μήπως πρέπει και η χώρα μας να κάνει το ίδιο?

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS