ΑρχικήinetΤο Wordpress τροφοδοτεί το 25% των ιστοσελίδων του διαδικτύου

Το WordPress τροφοδοτεί το 25% των ιστοσελίδων του διαδικτύου

Η δημοφιλής πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων κατέχει μερίδιο αγοράς 58% μεταξύ των υπολοίπων CMSs
Wordpress - δημοφιλής πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων
Το WordPress έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη πλατφόρμα στο διαδίκτυο

 

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την W3Techs δείχνουν ότι το WordPress κατέκτησε, για ακόμη μια φορά, ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Διαδικτύου.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα κατέχει πλέον μερίδιο αγοράς 58,7%, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες CMS, ενώ ακολουθούν τo Joomla με μερίδιο 6.6%, το Drupal με μερίδιο 5%, και το Magento με μόλις 2%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μάλλον αναμενόμενα, καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας BuiltWith το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς του WordPress άγγιζε το 48% τον περασμένο Ιούνιο, ενώ υπήρξαν προβλέψεις ότι θα ξεπεράσει το 50% μέχρι το τέλος του έτους.

Και ενώ η επικράτηση του σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες CMS είναι γνωστή, το WordPress κατάφερε φέτος να κατακτήσει το μυθικό μερίδιο αγοράς 25%, όσον αφορά το σύνολο του διαδικτύου.

Αυτό σημαίνει ότι μία στις τέσσερις ιστοσελίδες τρέχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή σε WordPress, είτε στην εμπορική πλατφόρμα WordPress.com είτε στην την πλατφόρμα blogging ανοικτού κώδικα, WordPress.org.

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της πορείας των διάφορων πλατφορμών στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και αναλυτικά ποσοστά σχετικά με την χρήση τους.

Wordpress - δημοφιλής πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS