ΑρχικήsecurityΤο hacking στην TalkTalk ίσως κόστιζε μέχρι και £ 35m

Το hacking στην TalkTalk ίσως κόστιζε μέχρι και £ 35m

1445848072-b780dda63754fe87712ac60a2916f370-talktalk

Η κυβερνο-επίθεση στο TalkTalk θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και £ 35m σε δαπάνες εφάπαξ, δήλωσε η εταιρεία.

Μετά το χακάρισμα, που είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν οικονομικά στοιχεία ορισμένων χρηστών, όλοι οι πελάτες του ομίλου τηλεπικοινωνιών θα επωφεληθούν από δωρεάν αναβάθμιση.

Η Διευθύνων σύμβουλος Dido Harding είπε ότι παρά το χακάρισμα, η TalkTalk ήταν «καλά τοποθετημένη για να παραδώσει ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».

Η εταιρεία αναμένει τα ετήσια αποτελέσματα να είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Μιλώντας στο BBC, η κα Harding, δήλωσε: «Το εκτιμώμενο κόστος εφάπαξ κυμαίνεται μεταξύ £ 30 και £ 35 – αυτό είναι που καλύπτει την ανταπόκριση στο συμβάν, τις στοιχειώδης κλήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα μας, προφανώς τα πρόσθετα πληροφορικής και το κόστος της τεχνολογίας, και στη συνέχεια, το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μέχρι και χθες οι ιστοσελίδες online πωλήσεων μας παρουσιάζουν μείωση, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει απώλεια εσόδων. ”

Πρόσθεσε ότι σε αναγνώριση της αβεβαιότητας που προκάλεσε το γεγονός αυτό στους πελάτες, θα τους προσφερθεί μια αναβάθμιση.

Οι πελάτες οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα οικονομικά θα είναι ελεύθεροι να φύγουν από την TalkTalk χωρίς χρηματική ποινή.

Στις 21 Οκτωβρίου, οι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα TalkTalk, κλέβοντας εμπιστευτικά δεδομένα των πελατών.Η εταιρεία ήταν αρχικά αβέβαιοι ως προς την έκταση του hacking, αλλά μετά από έρευνα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 157.000 από τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της είχαν προσβληθεί.Πάνω από 15.600 αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών και κωδικοί ταξινόμησης είχαν κλαπεί. Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τo hacking.

Η κ Harding δήλωσε στο BBC ότι ήταν “πολύ νωρίς για να πει” ποιος θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος της παράβασης για την επιχείρηση.”Είδαμε φυσικά μια άμεση αύξηση ακύρωσης τηςάμεσης χρέωσης των πελατών μας, αλλά στην πραγματικότητα μετά από μερικές ημέρες είδαμε πολλούς από αυτούς τους πελάτες να επαναφέρουν τις άμεσες χρεώσεις τους και πάλι, έτσι ώστε ο χρόνος θα δείξει, αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι πελάτες μας πιστεύουν ότι κάνουμε το σωστό “, είπε στο συντάκτη επιχειρήσεων του BBC Kamal Ahmed.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS