ΑρχικήinetΗ Microsoft μεταφέρει τα δεδομένα στη Γερμανία λόγω κατασκοπείας

Η Microsoft μεταφέρει τα δεδομένα στη Γερμανία λόγω κατασκοπείας

microsoft-customer-service-contact-phone-number-min

Η Microsoft ετοιμάζεται να πάει τον αγώνα με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα δεδομένα του χρήστη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καθώς η εταιρεία είναι έτοιμη να στραφεί σε κέντρα δεδομένων στη Γερμανία προκειμένου να εμποδίσει τις αμερικανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν τους πελάτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η Microsoft θα μπορούσε να λειτουργήσει νέα κέντρα δεδομένων της χώρας, με τη βοήθεια από την Deutsche Telekom, η οποία ουσιαστικά σημαίνει ότι μια γερμανική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στους γερμανικούς διακομιστές, έτσι ώστε οποιαδήποτε έρευνα για την πρόσβαση των χρηστών υπόκειται σε τοπικούς νόμους.

Η Microsoft είναι μια από τις εταιρείες που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών που αποθηκεύονται στο εξωτερικό, με μια συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη σε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες σχετικά με έναν πελάτη της Microsoft του οποίου οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ιρλανδικούς διακομιστές, αλλά η Redmond αρνήθηκε το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι το ένταλμα έρευνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι έγκυρο μόνο στη χώρα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Ενώ μια ετυμηγορία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ακόμη έτοιμη, το να κινηθεί προς τη Γερμανία και να ενώσει τις δυνάμεις της με μια τοπική εταιρεία σίγουρα βοηθάει, αλλά από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά από συνέπειες που στοχεύουν όχι μόνο άμεσα στην ίδια, αλλά και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών cloud στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κέντρα δεδομένων θα ανοίξουν στα τέλη του 2016

Η Google και η Amazon, για παράδειγμα, μπορεί να αναγκαστούν να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες, αν οι πελάτες τους το ζητήσουν, καθώς το άνοιγμα νέων κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Δεν είναι μυστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί πολύ περισσότερο για την ιδιωτική ζωή των χρηστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία υπερέχει από την άποψη της προστασίας που παρέχεται στα δεδομένα των πελατών.

Αλλά η αποθήκευση των δεδομένων στους διακομιστές της Microsoft στη Γερμανία δεν θα είναι δωρεάν. Οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό, γράφει η FT .

“Αυτές οι νέες περιοχές του κέντρου δεδομένων θα επιτρέψουν στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν την πλήρη ισχύ του cloud της Microsoft στη Γερμανία … και να διασφαλίσουν ότι μια γερμανική εταιρεία διατηρεί τον έλεγχο των στοιχείων” όπως λέει ο Satya Nadella.

Σίγουρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ευχαριστημένες με την απόφαση της Microsoft να μετακινήσει τα δεδομένα στη Γερμανία, οπότε περιμένουμε μερικές αρκετά σκληρές αντιδράσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Η T-Systems, θυγατρική της Deutsche Telekom, θα είναι υπεύθυνη για δύο κέντρα δεδομένων της Γερμανίας που θα ανοίξει στα τέλη του 2016, οπότε όλα τα αιτήματα δεδομένων θα αποστέλλονται στη γερμανική εταιρεία και θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS