ΑρχικήsecurityΤο Υπουργείο Παιδείας της Queensland παραβιάστηκε από hacker!

Το Υπουργείο Παιδείας της Queensland παραβιάστηκε από hacker!

Η υπουργός παιδείας της Queensland της Αυστραλίας, Kate Jones δήλωσε ότι ο γενικός διευθυντής της ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών που σχετίζονται με hacking του Υπουργείου Παιδείας ήταν άνευ άδειας.

queensland

Κανένα πρόσωπο δεν υποβλήθηκε για έρευνα και ούτε καν η διαρροή των πληροφοριών και πως έγινε. Η κ. Jones είπε ότι ο Διευθυντής της Αστυνομίας της είπε ότι δεδομένου ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη απειλή από αυτή την εγκληματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να αποκαλυφθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Αλλά η υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία δηλώνοντας ότι περισσότερα από 600 αρχεία του υπουργείου, από το 2013 μέχρι σήμερα, παραβιάστηκαν. Παρ’ όλα αυτά τα οικονομικά στοιχεία του δεν παραβιάστηκαν.

Η υπουργός δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα κάποιων αρχείων,η υπηρεσία πρέπει να επικοινωνήσει με 16 ανθρώπους και να τους ενημερώσει για το έγκλημα το οποίο τους αφορά. Δήλωσε επίσης ότι πρώτο της μέλημα είναι να ενεργήσει εστιάζοντας στην προστασία αυτών των ανθρώπων.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε την παραβίαση της ασφάλειας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν ο Γενικός Εισαγγελέας επιβεβαίωσε το hack αλλά είπε ότι περιλαμβάνονται μικρής σημασίας στοιχεία που βρίσκονταν στο public domain όπως στοιχεία επικοινωνίας.

Αλλά την Πέμπτη άλλαξαν τα πράγματα, όταν σε απάντηση σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης επιβεβαιώθηκε ότι στα αρχεία περιλαμβάνονται καταγγελίες παιδιών για bullying και σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 30 Οκτωβρίου σε emails πιθανόν προερχόμενα από τον χάκερ ζητήθηκαν 26.81 bitcoins για να μην διαρρεύσει τις πληροφορίες. Ούτε η υπουργός παιδείας ούτε ο επικεφαλής αξιωματικός σχολίασαν κάτι σχετικό με αυτά τα emails.

Απ’ ότι φαίνεται η παραβίαση είναι πιο σοβαρή απ’ ότι παρουσιάστηκε αρχικά και μπορεί να περιλαμβάνονται ζητήματα περί της ιδιωτικής ζωής εκατοντάδων παιδιών.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι κάτοικοι της Queenslans και ιδίως γονείς και παιδιά αναμένουν να λυθεί σύντομα το μυστήριο γύρω από το hacking του Υπουργείου Παιδείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS