ΑρχικήsecurityΤο Twittor tool ελέγχει botnets μέσω των Twitter direct messages !

Το Twittor tool ελέγχει botnets μέσω των Twitter direct messages !

To Twittor είναι ένα open source εργαλείο που σχεδιάσθηκε από ερευνητές για να ελέγχει botnets μέσω των απευθείας μηνυμάτων στα social media platforms.

Twittor-tool-twitter-CeC-server-2-726x400

 

Ο ειδικός έχει αναπτύξει το Twιttοr tool για να διευκολύνει λιγάκι τη ζωή των botnet masters, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν την κακόβουλη αρχιτεκτονική τους στέλνοντας εντολές μέσω Twitter accounts.

“Ήθελα πολύ να δημιουργήσω ένα PoC από τη στιγμή που το Twitter αποφάσισε να αφαιρέσει το όριο των 140 χαρακτήρων κατά την αποστολή των απευθείας μηνυμάτων,” αναφέρει ο ερευνητής ασφαλείας.

H χρήση του Twitter ως δίαυλος επικοινωνίας για τον έλεγχο ενός botnet δεν είναι καινοτομία, αφού οι bot masters χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα όπως είναι το Facebook και το Twitter ως C&C. Αυτή είναι σαφώς και η καλύτερη επιλογή, διότι η τεχνική αυτή καθιστά δύσκολο να εντοπισθούν οποιεσδήποτε δραστηριότητες botnet.

Οι αλληλεπιδράσεις με τα sites κοινωνικής δικτύωσης μπορούν πολύ εύκολα να αυτοματοποιηθούν, και το «κακόβουλο» traffic προς τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι δύσκολο να εντοπισθεί λόγω των μεγάλων όγκων. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο από fake profiles σε μια πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου και να τα χρησιμοποιούν για να δημοσιεύουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κρυπτογραφημένων εντολών για το κακόβουλο λογισμικό.

Twittor-tool-twitter-CeC-server

 

Οι επιτιθέμενοι έχουν βελτιώσει τις τεχνικές ελέγχου τους με το πέρασμα του χρόνου. Ορισμένοι malicious agents, στην πραγματικότητα, δεν περιορίζουν τη δραστηριότητά τους μόνο στην ερμηνεία των μηνυμάτων από το social networking , αλλά και τη λήψη εντολών κρυμμένων μέσα σε μια εικόνα που δημοσιεύτηκε από ένα προφίλ που σχετίζεται με τον bootmaster.

Το εργαλείο Twιttοr είναι ένα Python- based backdoor, και ο επιτιθέμενος το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λογαριασμό στο Twitter, η εγκατάσταση του Twitter app, και να πάρει τα Twitter API credentials.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS