ΑρχικήinetH Huawei αποκαλύπτει τη μπαταρία ταχείας φόρτισης

H Huawei αποκαλύπτει τη μπαταρία ταχείας φόρτισης

maxresdefault-huawei

Ο Κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Huawei, παρουσίασε δύο πρωτότυπες αφαιρούμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που μπορούν να επαναφορτιστούν μέσα σε λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή κατά παραγγελία.

Η χαμηλότερης χωρητικότητας μπαταρία της Huawei φορτίζει κατά 68% μέσα σε δύο λεπτά – αλλά δεν είναι αρκετά μεγάλη για να τρέξει ένα smartphone για πολύ.

Η υψηλότερης χωρητικότητας μπαταρία της Huawei φορτίζει κατά 48% μέσα σε πέντε λεπτά και θα μπορούσε να προσφέρει έως και 10 ώρες χρόνο ομιλίας, δήλωσε η εταιρία.

Η τρέχουσα διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένας σημαντικός περιοριστικός παράγοντας στην απόδοση των φορητών συσκευών.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας και επιχειρηματιών ερευνούν το θέμα.

Τον Μάρτιο, η Samsung ανακοίνωσε ότι οι μπαταρίες στις νέες συσκευές της, Galaxy S6 θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μέχρι και τέσσερις ώρες χρήσης μετά από 10 λεπτά φόρτισης.

Η Ισραηλινή εκκίνησης Storedot παρουσίασε μια συσκευή γρήγορης φόρτισης κατά την έναρξη του έτους, η οποία ελπίζει ότι τελικά θα είναι σε θέση να φορτίσει οποιαδήποτε μπαταρία Smartphone σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Οι επιστήμονες ερευνούν επίσης εναλλακτικά υλικά μπαταρίας από την παραδοσιακή ιόντων λιθίου, όπως το αλουμίνιο και το γραφένιο.

Η Huawei λέει ότι χρησιμοποιεί ετεροάτομα – άτομα που δεν είναι άνθρακας ή υδρογόνο – τα οποία, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες φόρτισης χωρίς να επηρεάζεται τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

“Ο καθένας στον κόσμο – οι καταναλωτές και όλοι οι κατασκευαστές – θα ωφεληθούν από κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη στην τεχνολογία της μπαταρίας,” δήλωσε o πρόεδρος της Motorola Rick Osterloh στο BBC τον Ιούλιο.

“Αυτή τη στιγμή ο καθένας παίρνει ενδιαφέροντα στοιχειώδη οφέλη από τις αλλαγές στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρξε η καμπύλη τύπου του νόμου του Moore για τη βελτίωση της μπαταρίας και νομίζω ότι θα ήταν κάτι που ο καθένας θα επωφελούνταν.”

Ο νόμος του Moore, που έγινε το θεμέλιο για τη βιομηχανία του επεξεργαστή του υπολογιστή, σχετίζεται με το ρυθμό με τον οποίο οι ταχύτητες επεξεργαστή αυξάνονται – που σχεδόν διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS