ΑρχικήsecurityΗ Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αγγλίας μοιράζεται πληροφορίες με ιδιώτες!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αγγλίας μοιράζεται πληροφορίες με ιδιώτες!

Η Εθνική Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζεται πως μια νέα πρωτοβουλία για την ανταλλαγή πληροφοριών έχει ήδη βοηθήσει πολλούς  web hosters, αφού έχει ήδη μειώσει κατά 12% τις απειλές που δέχονται οι servers τους.

Η NCA δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μοιράζεται λεπτομέρειες που σχετίζονται με πάνω από 30.000 ξεχωριστούς ιούς με εταιρείες Internet Hosting εάν συμμετέχουν στο πρόγραμμα  της CERT – UK.

Περίπου πενήντα οργανισμοί πήραν μέρος σε αυτό το τρίμηνο πρόγραμμα, δίνοντας πληροφορίες που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά, ηλεκτρονικό ψάρεμα όπως επίσης DDoS και C&C systems ώστε να λάβουν διορθωτικά μέτρα.

NCA

Έρευνα της Υπηρεσίας  Εγκλήματος έδειξε ότι η μείωση κατά 12 % του όγκου των κακόβουλων λογισμικών έναν ολόκληρο χρόνο, θα μπορούσε να μειώσει τις απώλειες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο κατά “δεκάδες εκατομμύρια λίρες”.

Ειδικά εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί από τις αστυνομικές Περιφερειακές Ενότητες του Οργανωμένου Εγκλήματος τώρα αποστέλλονται ώστε να βοηθήσουν  τους οργανισμούς αυτούς που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα. -Η συνεργασία με τη βιομηχανία για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο αποτελεί προτεραιότητα για την NCA, και η έγκαιρη ανταλλαγή  γνώσεων με εταιρείες hosting  μπορεί να συμβάλει στην προστασία του ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο – είπε ο Paul Hoare, επικεφαλής της NCA.

Πολλοί παραλήπτες  που είχαν στείλει σήμα κινδύνου  έλαβαν  έγκαιρα μέτρα κατά των απειλών που εντοπίσθηκαν , με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρξαν απώλειες τόσο σε συλλογικό (επιχειρήσεις ) όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Οι ειδοποιήσεις απειλών είναι διαθέσιμες για τις επιχειρήσεις που θα εγγραφούν στην Cyber security Information Sharing Partnership (CISP), και αποσκοπούν στη βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης  για τα μέλη , διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους. Οι πληροφορίες που μοιράζονται σχετίζονται με ιούς και κακόβουλα λογισμικά.Οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών τους τίθενται  ολοένα και περισσότερο υπό πίεση για να μοιραστούν τις πολύτιμες πληροφορίες που γνωρίζουν με  τον ιδιωτικό τομέα , προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η οικονομική ευημερία των UK PLC .

“Πολλοί έχουν κατακρίνει αυτές τις πρωτοβουλίες χαρακτηρίζοντας τες “μονόδρομες”, με την έννοια ότι ο ιδιωτικός τομέας δίνει πολλές πληροφορίες στον δημόσιο τομέα χωρίς όμως να γίνετε το ίδιο και από την πλευρά του. Αυτό το είδος της κατανομής πληροφοριών από την NCA είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή και η ποιότητα των στοιχείων που μοιράζονται θα είναι σημαντικό όφελος για τους ISPs.”είπε ο υπεύθυνος ασφάλειας.

Κάποιος θα μπορούσε να ελπίζει πως τώρα οι ISPs έχουν πραγματικά αξιοποιήσιμες πληροφορίες , όπου θα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα  ώστε το διαδίκτυο να  γίνει ένας ασφαλέστερος χώρος για όλους.

Στις ΗΠΑ, οι προσπάθειες σε τέτοιου είδους θέματα έχουν αποτύχει , αφού ακτιβιστικές οργανώσεις και κολοσσοί της τεχνολογίας τάχθηκαν κατά αυτής της ανταλλαγής πληροφοριών, η οποία τελικά πέρασε από τη Γερουσία την περασμένη μήνα.

Τέλος, αντίπαλοί του ισχυρίζονται ότι ο νόμος θα μπορούσε να δημιουργήσει μείζονα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής και να κάνει ακόμη δυσκολότερη για τις διεθνείς επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με τους Αμερικανούς ομολόγους τους .

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS