ΑρχικήinetΗ Google προσφέρει υποστήριξη πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube

Η Google προσφέρει υποστήριξη πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube

google_youtube_suppression_vidéos_illégales_police_charlie_hebdo

H ιδιοκτήτρια του YouTube, Google λέει ότι θα βοηθήσει με το να χρηματοδοτήσει με έως $1 εκατομμύριο (£ 650.000) σε νομικά έξοδα για ορισμένους δημιουργούς περιεχομένου που έχουν λάβει ειδοποιήσεις κατάργησης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Θα επέμβει σε περίπτωση που αισθανθεί ότι το υλικό τους θεωρείται ως θεμιτή χρήση.

Ωστόσο, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι μόνο μια χούφτα ανθρώπων έχει επιλεγεί για να επωφεληθεί από τη στήριξη αυτή.

Οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να κάνουν αιτήσεις στη Google – ή άλλους δικτυακούς τόπους – για να λάβουν το περιεχόμενο στο πλαίσιο του Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις στον νόμο, οι οποίες ποικίλλουν σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση άλλων υλικών για τις ανάγκες των σχολίων και της παρωδίας.

Εάν ένα μικρό μέρος της δουλειάς κάποιου άλλου που χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο, ή σε ρεπορτάζ ειδήσεων, ή για σκοπούς διδασκαλίας στις ΗΠΑ, μπορεί να εξαιρείται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

“Προσφέρουμε νομική υποστήριξη σε κάποια βίντεο που πιστεύουμε ότι αποτελούν σαφή θεμιτή χρήση που έχουν υποστεί DMCA takedowns,” έγραψε σε ένα blog post, ο Fred von Lohmann, νομικός σύμβουλος για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Google.

Η εταιρεία θα κρατήσει αυτά τα βίντεο σε απευθείας σύνδεση στις ΗΠΑ και θα καλύψει το κόστος τυχόν νομικών αγωγών, πρόσθεσε.

“Το κάνουμε αυτό επειδή αναγνωρίζουμε ότι οι δημιουργοί μπορεί να τρομάζουν από τη διαδικασία αντικοινοποίησης του DMCA και το δυναμικό για την εκδίκαση διαφορών που το συνοδεύει.”

“Αν και δεν μπορούμε να προσφέρουμε νομική προστασία σε όλους τους δημιουργούς βίντεο – ή ακόμα και κάθε βίντεο που έχει μια ισχυρή άμυνα δίκαιης χρήσης – θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε νόμιμα στα μη υποστηριζόμενα takedowns DMCA ως μέρος των κανονικών διαδικασιών μας.”

Τα βίντεο που θα υπερασπιστούν, δεν είναι ορατά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά περιλαμβάνουν δύο αξιολογήσεις video game και ένα κομμάτι που περιέχει τα νέα πλάνα της Rachel Dolezal, η Αμερικανίδα γυναίκα που γεννήθηκε λευκή, αλλά τώρα λέει ότι είναι μαύρη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS