ΑρχικήinetΕξοικονόμηση δεδομένων με το νέο Opera Max!

Εξοικονόμηση δεδομένων με το νέο Opera Max!

Ενώ το Opera είναι περισσότερο γνωστό για τις μηχανές αναζήτησης του, η εταιρία έχει διαθέσει ένα κομμάτι της προσπάθειας της στην Opera Max data-saving εφαρμογή για Android.

Opera-Max-lapp-di-compressione-in-arrivo-su-100-milioni-di-Android

Άρχισε βοηθώντας τους χρήστες να εξοικονομούν εύρος ζώνης για εφαρμογές με “βαριές” εικόνες όπως το Facebook και το Instagram και νωρίτερα αυτό το έτος εισήγαγε επίσης υποστήριξη για την εξοικονόμηση δεδομένων κατά τη διάρκεια streaming βίντεο σε υπηρεσίες όπως το YouTube. Σήμερα επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή και σε περιορισμένο αριθμό εφαρμογών μουσικής.

Το Opera Max υπόσχεται ότι η τελευταία του έκδοση θα επιτρέπει στους χρήστες να εξοικονομούν περίπου 50% των δεδομένων που συνήθως θα χρησιμοποιούσαν για να ακούσουν μουσική σε εφαρμογές  όπως το YouTube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana και Saavn. Προφανώς λείπει η διάσημη υπηρεσία Spotify αλλά αν είστε χρήστης ενός από τα παραπάνω αξίζει να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση.

Η εταιρία δήλωσε ότι βελτιστοποιεί τη streaming μουσική χρησιμοποιώντας το Roxket Optimizer, μια υπηρεσία βελτιστοποίησης δεδομένων το οποίο το απέκτησε η εταιρία όταν αγόρασε το Skyfire το 2013. Υποστηρίζει stream MP3 και MP4 και τα μετατρέπει στον πιο αποτελεσματικό  AAC+ codec.

Η εταιρία υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει κι άλλες υπηρεσίες στο μέλλον. Ο Sergey Lossev,  ο διευθυντής προϊόντων της εταιρίας, γράφει στην ανακοίνωση του ότι κάνουμε τα πάντα κι επιλέγουμε την καλύτερη τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση της streaming μουσικής έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν καλή ποιότητα μουσικής κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία στα δεδομένα τους.

“Το Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn, και YouTube Music είναι οι 5 πρώτες εφαρμογές που πέρασαν το τεστ μας για τη διασφάλιση της ποιότητας αλλά θα υποστηρίξουμε περισσότερες εφαρμογές στο εγγύς μέλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS