ΑρχικήsecurityΜη ασφαλής επικοινωνία μέσω της Telegram ισχυρίζονται οι ειδικοί!

Μη ασφαλής επικοινωνία μέσω της Telegram ισχυρίζονται οι ειδικοί!

Οι ειδικοί της ασφάλειας αμφισβητούν  τους ισχυρισμούς των προγραμματιστών της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων (Telegram messaging app) – που λέγεται ότι είναι δημοφιλής τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών του Ισλαμικού Κράτους – ότι είναι πιο ασφαλές από των αντιπάλων  της . 

Το Telegram. το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ” πιο ασφαλή ” από WhatsApp , χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MTProto που αναπτύχθηκε από τους Ρώσους αδελφούς που ανέπτυξαν την εφαρμογή ονόματι, Pavel and Nikolai Durov. Η υπηρεσία , η οποία χρησιμοποιλητε από 60 εκατομμύρια χρήστες , παρέχει Snapchat  χρονόμετρα αυτοκαταστροφής  για κρυπτογραφημένα μηνύματα .Επίσης  υπάρχει διαθέσιμη έκδοση για κινητό και για υπολογιστή.Ωστόσο, οι ερευνητές ασφάλειας εκτιμούν ότι αυτή η εφαρμογή συνομιλίας είναι προβληματική και σχεδόν σίγουρα ανασφαλής . ” Το telegram είναι επιρρεπής σε λάθη , δεν έχει καλό σύστημα κρυπτογράφησης , διαρροές σε ογκώδη δεδομένα έχουν συμβεί, κλοπές στις διευθύνσεις , και σήμερα είναι γνωστό ως τρομοκρατικό στέκι , ” δήλωσε ο εμπειρογνώμονας  OpSec. Η Grugq καταλήγει σε καταδικαστική αξιολόγηση. «Δεν θα μπορούσε να σκεφτώ ένα χειρότερο συνδυασμό για την ασφαλή των μηνυμάτων”.Τεχνικοί του Telegram δήλωσαν ότι η εταιρία χρησιμοποιεί δυο είδη τρόπων επικοινωνίας: Για τα συνηθισμένα μηνύματα χρησιμοποιεί client-server encryption και για «μυστικά» μηνύματα χρησιμοποιεί end-to-end encryption. Η εταιρία τρέχει έναν διαγωνισμό όπου προσφέρει 300,000 δολλάρια στον πρώτο που θα  καταφέρει και θα σπάσει την κρυπτογραφία που χρησιμοποιεί.

Τelegram-512

Την περασμένη εβδομάδα  η Telagram  αποκλείσει ορισμένα ” δημόσια ” κανάλια που σχετίζονται με την ISIS. Πιο συγκεκριμένα ,έκλεισει το «Nasir» και το «Khalifa» ,κανάλια  τα οποία έχουν  16.000 μέλη , μεταξύ άλλων. Η εφαρμογή  έχει χρησιμοποιηθεί από την τρομοκρατική οργάνωση  για να διαδώσει τα πιστεύω τους.

Επίσης η ετιρεία αναφέρει  ότι έχουν  μπλοκαριστεί 78 κανάλια  που σχετίζονται με την ISIS σε 12 γλώσσες  και πως είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αργότερα είπε ότι είχε μπλοκαριστεί άλλα 164 δημόσια κανάλια που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας ως απάντηση στις αρνητικές αναφορές προς την ίδια.

Τα κανάλια του Telegram εκπέμπουν δημόσια. Είναι το αντίθετοαπό  ιδιωτικές συζητήσεις . Να μην συγχέεται αυτά τα δύο », δήλωσε ο Pavel Durov μέσα από το Twitter . Συνεχίζει «Η πολιτική μας είναι απλή : Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι υψίστης σημασίας . Τα δημόσια κανάλια , ωστόσο , δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της ιδιωτικής ζωής . Κανάλια της ISIS  θα πρέπει να αποκλειστούν . ”

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS