ΑρχικήinetΗ Microsoft έχει τη Χειρότερη επίδοση στα Antivirus tests Windows 8.1

Η Microsoft έχει τη Χειρότερη επίδοση στα Antivirus tests Windows 8.1

Microsoft-Security-Essentials-Antivirus-za-izbegavanjeΕάν οι πρόσφατες δοκιμές antivirus που βάζουν τη Microsoft στην κορυφή του γραφήματος ασφαλείας σας κάνει να πιστεύετε ότι η MSE και το Windows Defender είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικά ενάντια στα malware, ξανασκεφτείτε το.

Αυτό προτείνει μια νέα σειρά δοκιμών που έγιναν από το γερμανικό ινστιτούτο AV-TEST, καθώς η Microsoft πραγματοποίησε την χειρότερη επίδοση όταν εταιρικά προϊόντα τέθηκαν ενάντια σε νέα malware.

Η έρευνα περιελάμβανε εταιρικά προϊόντα ασφαλείας που εξετάστηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015, με τους Bitdefender και Kaspersky Lab να παίρνουν και πάλι το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μέγιστη βαθμολογία για την προστασία, την απόδοση και τη χρηστικότητα. Βασικά, τα δύο προϊόντα ασφάλειας έλαβαν 6 πόντους για κάθε μια από αυτές τις δοκιμές, αποδεικνύοντας ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν πρόκειται για το μπλοκάρισμα κακόβουλου λογισμικού.

Η Trend Micro ήταν επόμενη με 6 βαθμούς για την προστασία και τη χρηστικότητα, αλλά μόνο με 5,5 μονάδες για τις επιδόσεις, ενώ η F-Secure έλαβε το καλύτερο για την προστασία, αλλά σκόραρε μόνο 5,5 για απόδοση και τη χρηστικότητα.

Επιδόσεις της Microsoft

Δυστυχώς για εκείνους που δεν θέλουν να στραφούν σε λογισμικό ασφάλειας τρίτων, αλλά μόνο τις ενσωματωμένες λύσεις, οι εφαρμογές της Microsoft έμειναν και πάλι πίσω σχετικά με τις υπόλοιπες, παίρνοντας τη χειρότερη βαθμολογία από όλα τα δοκιμασμένα προγράμματα.

Η εταιρεία έλαβε μόνο 2,5 βαθμούς για την προστασία, πράγμα που σημαίνει ότι αποκλείονται λιγότερα από τα μισά κακόβουλα λογισμικά που υποτίθεται ότι θα ανιχνευθούν, αλλά και 3,5 μονάδες για τις επιδόσεις. Η ευχρηστία είναι αυτή στην οποία τα προϊόντα εταιρικής ασφάλειας της Microsoft πραγματικά αριστεύουν, έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έλαβε 6 στους 6 βαθμούς εδώ.

Προφανώς, με τα Windows 10 τώρα, η εταιρεία είναι πιο επικεντρωμένη στη βελτίωση της ασφάλειας του νέου λειτουργικού συστήματος της, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα Windows 8.1 θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Η Redmont αναφέρει ότι η ασφάλεια αποτελεί μία από τις κύριες ανησυχίες της, αλλά με την πάροδο των ετών, αυτό το είδος των δοκιμών έδειξαν πόσο κακά είναι τα προϊόντα ασφάλειας της εταιρείας έναντι τρίτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS