ΑρχικήinetΟι παγκόσμιοι κολοσσοί τεχνολογίας αποδυναμώνουν την κρυπτογράφηση

Οι παγκόσμιοι κολοσσοί τεχνολογίας αποδυναμώνουν την κρυπτογράφηση

logo_print-κρυπτογράφηση

Η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι απλά “δεν έχει νόημα”, λένε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας ανα τον κόσμο.

Μια δήλωση σχετικά με την κρυπτογράφηση δημοσιεύτηκε από το Συμβούλιο Τεχνολογίας Πληροφοριών Βιομηχανίας (ITIC) – ένα όργανο πολιτικής που αντιπροσωπεύει τους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη.

Η Google, η Microsoft, το Facebook, η Samsung και πολλές άλλες επιχειρήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι όλες μέλη του ITIC.

Λέγεται ότι η κρυπτογράφηση βοήθησε στη διατήρηση της ασφάλειας κάθε μέρα.

Το ITIC είναι ένα παγκόσμιο λόμπι και μια πολιτική ομάδα που επικοινωνεί τις απόψεις των επιχειρήσεων τεχνολογίας σε πολιτικούς και νομοθετικά όργανα.

Η δήλωση έρχεται αφού πολλοί πολιτικοί επέκριναν τα συστήματα κρυπτογράφησης δεδομένων που οι εταιρείες τεχνολογίας ολοένα και ενισχύουν για το υλικό και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ζήτησαν την αποδυνάμωση των συστημάτων, προκειμένου να βοηθήσει την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών στο να πιάσουν τους εγκληματίες ή να ματαιώσουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Άλλοι θέλουν κερκόπορτες να περιλαμβάνονται στο λογισμικό κρυπτογράφησης, που θα δίνει πρόσβαση στις δυνάμεις επιβολής του νόμου σε δεδομένα που είναι κανονικά κλειδωμένα.

Αλλά, η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν τα «καλά παιδιά» ήταν ένα λάθος, δήλωσε η ITIC καθώς με αυτόν τον τρόπο “θα δημιουργηθούν πραγματικά τρωτά σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους κακούς”, προειδοποίησε.

Μια τέτοια κίνηση «θα προκαλέσει σχεδόν σίγουρα σοβαρές φυσικές και οικονομικές βλάβες σε ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία μας».

“Η αποδυνάμωση της ασφάλειας, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας απλά δεν έχει νόημα», δήλωσε η ITIC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS