ΑρχικήsecurityΤο Facebook ανακάλυψε πρώτο επιθέσεις Ιρανών hackers!

Το Facebook ανακάλυψε πρώτο επιθέσεις Ιρανών hackers!

Το Facebook ήταν η πρώτη εταιρία που παρατήρησε την εισβολή Ιρανών hackers σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που εστίαζαν στο Ιράν

.Facebook

Οι επιθέσεις φαίνεται ότι είχαν πολιτικά κίνητρα και ότι έγιναν για να συγκεντρωθούν στοιχεία τους Αμερικανό-Ιρανούς πολίτες στο Ιράν. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι υπολογιστές στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι έγιναν στόχος hackers. Οι ειδικοί σύνδεσαν τους υπεύθυνους με την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά, σύμφωνα με τους ερευνητές το Facebook και τα e-mails των υπαλλήλων του Υπουργείου σκόπευαν να μαζέψουν πληροφορίες για Αμερικανό-Ιρανούς πολίτες και για τη σύλληψη ενός Αμερικανό-Ιρανού επιχειρηματία στην Τεχεράνη τον Οκτώβριο.

Οι hackers παραβίασαν τα social media κατώτερων στελεχών του Υπουργείου και ξεκίνησαν μια phishing καμπάνια προς υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών που εργάζονται πάνω σε Ιρανικές υποθέσεις καθώς και υπαλλήλους του Γραφείου Ανατολικών Υποθέσεων και σε κάποιους δημοσιογράφους.

Το Facebook ήταν το πρώτο που πρόσεξε την καμπάνια και ειδοποίησε μερικούς από τους χρήστες που είχαν παραβιαστεί οι λογαριασμοί τους. Ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι “Η επίθεση ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και έδειξε το βαθμό στον οποίο κατανόησαν ποιοι από τους υπαλλήλους μας δουλεύουν πάνω σε ιρανικές υποθέσεις τώρα που έγινε η πυρηνική συμφωνία”.

Το πρόσφατο κύμα εισβολών ήρθε μετά από μια περίοδο φαινομενικής ηρεμίας και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας παρατήρησαν μια εξέλιξη των TTPs  των Ιρανών hackers. Οι Ιρανοί αρχικά στόχευαν στην οικονομική βιομηχανία αλλά οι δράσεις τους περιορίστηκαν  σε σαμποτάζ στοχοθετημένων υποδομών όπως η επίθεση κατά της εταιρίας καζίνο Las Vegas Sands Corp. Το γεγονός ότι οι hackers ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για καταστροφή παρά για συγκέντρωση πληροφοριών οδήγησε τις αρχές να πιστεύουν ότι μάλλον πρόκειται για χακτιβιστές και όχι επιχορηγούμενους από το κράτος.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι σαφώς μια πράξη κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που αρχικά αποδόθηκαν σε Κινέζους hackers που ίσως είχαν διεισδύσει στα συστήματα emails του τμήματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS