ΑρχικήsecurityΣυνδεδεμένα αυτοκίνητα| Φέρουν υπερβολικά πολλά data για τους οδηγούς!

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα| Φέρουν υπερβολικά πολλά data για τους οδηγούς!

Tα συνδεδεμένα αυτοκίνητα φέρουν υπερβολικά πολλές πληροφορίες για τους οδηγούς τους! Τα αυτοκίνητα αυτά καταγράφουν όχι μόνο το πόσο απότομα φρενάρετε ή το στυλ της οδήγησής σας, αλλά και το πού πηγαίνετε και το ποιόν γνωρίζετε! Σας τρομάζει;

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα| Φέρουν υπερβολικά πολλά data για τους οδηγούς!

Οι οδηγοί αυτοκινήτων ίσως σκέφτονται αρκετές φορές πως έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα μέσα στο αυτοκίνητό τους, από αυτούς που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ, σύμφωνα με την προειδοποιητική αναφορά που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα από τους οργανισμούς Ευρωπαϊκής αυτοκίνησης.

Για να μπορεί το συνδεδεμένο αυτοκίνητο να εντοπίσει ελαττώματα ή να μπορέσει να προγραμματίσει την ημερομηνία της επόμενης συντήρησης, συγκεντρώνει δεδομένα όπως τα συνολικά χιλιόμετρα που διανύονται, ή οι αποστάσεις και ο αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποιούνται. Αλλά οι οδηγοί ίσως δεν είναι ενήμεροι για τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές είναι σε θέση να συγκεντρώνουν όλες αυτές τις πληροφορίες.

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα| Φέρουν υπερβολικά πολλά data για τους οδηγούς!

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Γερμανικό οργανισμό ADAC για το Ευρωπαϊκό lobby group FIA Region 1 βρήκε πως εκτός από τα δεδομένα για τα ταξίδια και τις αποστάσεις, ένα πρόσφατο μοντέλο συνδεδεμένου αυτοκινήτου κατέγραφε τις μέγιστες στροφές του κινητήρα, την κατάσταση των φώτων του οχήματος – και πολλά περισσότερα από αυτά.

Το αυτοκίνητο αυτό, μια BMW 320d, επίσης κατέγραφε την χρονική διάρκεια των διαστημάτων, κατά τα οποία ο οδηγός οδηγούσε με διαφορετικά στυλ οδήγησης, και κατέγραφε πότε η ζώνη ασφαλείας μπλόκαρε εξαιτίας ενός απότομου φρεναρίσματος. Εκτός αυτών, μετέφερε τις τελευταίες διαδρομές που εισήχθησαν στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, και τις προσωπικές πληροφορίες του οδηγού, όπως οι επαφές του που συγχρονίζονται από τις κινητές συσκευές του.

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα| Φέρουν υπερβολικά πολλά data για τους οδηγούς!

Με τον κίνδυνο του χάκινγκ και της κλοπής δεδομένων να ελλοχεύει, η FIA προειδοποιεί τους οδηγούς να ασφαλίζουν τα δεδομένα τους, και εάν είναι δυνατό να μπλοκάρουν την διαδικασία της μεταφοράς μη – απαραίτητων δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή όσοι έχουν Dell να ελέγξουν για το eDellRoot certificate!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS