ΑρχικήsecurityBlack Friday & Cyber Monday: Οι hackers καραδοκούν - Μείνετε ασφαλείς!

Black Friday & Cyber Monday: Οι hackers καραδοκούν – Μείνετε ασφαλείς!

Μάθετε γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος hacking κατά την διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday και πως να παραμείνετε ασφαλείς online. Η Black Friday είναι εδώ, το ίδιο και η Cyber Monday, με όλες τις ειδικές εποχιακές προσφορές που πολλοί καταναλωτές επιζητούν διακαώς! Παρόλο αυτά, φαίνεται ότι αυτές τις ημέρες είναι οι ιδανικές για τους απανταχού hackers!

Black Friday & Cyber Monday: Οι hackers καραδοκούν - Μείνετε ασφαλείς!

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές πολύπλοκες απειλές για τις οποίες θα έπρεπε να είμαστε ενήμεροι, αφού οι hackers «μαζεύουν τις δυνάμεις τους» και είναι έτοιμοι να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά! Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο να απέχουμε από όλες τις αγορές; Ε λοιπόν , με τις απίστευτες ευκαιρίες που μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, ευχόμαστε καλή τύχη αν αποφασίσετε να προσπαθήσετε την αποχή!

Το Retail Cyber Intelligence Sharing Center προσπάθησε να ενημερώσει τους χρήστες για τους επικείμενους κινδύνους όσον αφορά το διαδίκτυο αυτές τις ημέρες. Έχουν δημοσιεύσει ένα report για τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνουν όλοι οι καταναλωτές, ούτως ώστε να αποφύγουν τις αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με τις εποχιακές εκπτώσεις. Αξίζει κανείς να διαβάσει αυτό το report και να ενημερωθεί πως οι hackers αντιλαμβάνονται τους κινδύνους – ευκαιρίες και πως τους ξεπερνούν, με τελικό σκοπό ν’ αρπάξουν τα χρήματα των καταναλωτών.

Είναι αλήθεια πως οι έμποροι «έχουν πάρα πολλά στο κεφάλι τους» και το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι τα προληπτικά μέτρα. Με αποτέλεσμα, οι hackers να έχουν το δρόμο ελεύθερο για να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν – να υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες και να κλέβουν χρήματα online! Η ΤhreatMetrix βρήκε μια αύξηση της τάξεως του 25% σε απάτες κατά την διάρκεια της εκπτωτικής σεζόν.

Black Friday & Cyber Monday: Οι hackers καραδοκούν - Μείνετε ασφαλείς! Black Friday Black Friday

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις της Black Friday και Cyber Monday;

  • Να επισκέπτεστε έμπιστα websites. Μην εμπιστεύεσθε κανένα site για το οποίο δεν έχετε ακούσει στο παρελθόν, πόσο μάλλον ειδικά εάν το ακούσατε πρώτη φορά στην περίοδο των προσφορών. Αναζητήστε για το HTTPS στο address bar, αφού είναι ισχυρό σημάδι ασφάλειας.
  • Να επιτρέπετε κρυπτογράφηση, αφού με αυτήν μπορείτε να αποτρέψετε την υποκλοπή των προσωπικών σας στοιχείων. Το VPN είναι μια αξιόπιστη μέθοδος χρήσης κρυπτογράφησης όσον αφορά την πλοήγηση στο web και τις οικονομικές σας συναλλαγές.
  • Μην κάνετε click σε email links, ακόμα κι εάν αυτά προσπαθούν να σας πείσουν να αγοράσετε κάτι με μισή τιμή, ή ακόμα και λιγότερο! Αυτά τα links είναι πιο πιθανό να σας ανακατευθύνουν σε τοποθεσίες μη ασφαλείς.
  • Μην διαμοιράζεσθε τα credit card credentials με κα-νε-ναν! Ούτε καν με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Πολύ περισσότερο, μην τα στέλνετε μέσω email ή προσωπικού μηνύματος στο Facebook ή σε άλλα social media. Αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή!
  • Να αποφεύγετε τη σύνδεση μέσω Wi-Fi όταν πραγματοποιείτε αγορές online, αφού οι δημόσιες συνδέσεις στο διαδίκτυο εγκυμονούν πολλούς κινδύνους και απειλές. Αντ’ αυτού, προτιμήστε μια ιδιωτική σύνδεση Internet connection που γνωρίζετε πως είναι ασφαλής και κατά προτίμηση κρυπτογραφημένη.
  • Οι κινητές συσκευές είναι περισσότερο ευάλωτες στο να γίνουν hacked και προσφέρουν ένα γόνιμο έδαφος για τους hackers. Αναλογιστείτε το, καθώς κοιτάζετε κάποιο e-shop από την μικρή οθόνη του κινητού σας και «παλεύετε» να διαβάσετε τις περιγραφές των προϊόντων.

[alert variation=”alert-success”]Απολαύστε τις Black Friday & Cyber Monday, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις ειδικές, περιορισμένες προσφορές των διακοπών! Αλλά μην ξεχνάτε ποτέ την ασφάλειά σας, αφού αυτή κατέχει την πρώτη θέση και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ![/alert]

 

Διαβάστε επίσης: Η μεγαλύτερη Κυβερνοεπίθεση σε Ελληνικές Τράπεζες.Ζητούν bitcoins!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS