ΑρχικήinetH Walmart κατασκόπευε ηλεκτρονικά τους εργαζόμενους της!

H Walmart κατασκόπευε ηλεκτρονικά τους εργαζόμενους της!

Η Walmart είχε προσλάβει εταιρίες όπως η Lockheed Martin που παρέχουν υπηρεσίες αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας όπως αναφέρει το Bloomberg για να μαζέψει πληροφορίες ανοιχτού κώδικα (open source intelligence) σε σχέση με τις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται με αφορμή τη Black Friday.

walmart

Ο κολοσσός της λιανικής πώλησης έχει μεγάλη και δύσκολη ιστορία με τις διαδηλώσεις και προσέλαβε κάποιον ειδικό με την άμυνα να παρακολουθήσει τους εργαζόμενους της με αφορμή τον ερχομό της μεγάλης μέρας εκπτώσεων.

Οι διοργανωτές της OUR Walmart, της οργάνωσης που στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων ενθάρρυναν τους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για τις κακούς μισθούς που αναγκάζουν πολλούς εργαζόμενους να στηρίζονται σε συμπληρωματική κυβερνητική βοήθεια για ένδυση, τρόφιμα και στέγαση.

Οι σχετικοί ισχυρισμοί που βρέθηκαν σε περισσότερες από 1.000 σελίδες από emails, εκθέσεις και μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων μεταξύ του OUR Walmart και της τεράστιας εταιρίας και εν τέλει παραδόθηκαν στο Bloomberg Business Week.

H Lockheed Martin πουλάει το LM Wisdom, υπηρεσία συλλογής πληροφοριών ανοιχτού κώδικα αλλά δεν είναι γνωστό αν η εταιρία λιανικής πώλησης το έχει αγοράσει.

Η παρακολούθηση της ομάδας της εταιρίας που ονομάστηκε Black Friday Delta Team σύλλεξε πληροφορίες σχετικά με τη δράση της OUR Walmart συμπεριλαμβανομένων διαταραχών σε διάφορα καταστήματα. Περιείχε επίσης ένα χάρτη του πως οι διαδηλωτές 5 λεωφορείων θα πήγαιναν από την αρχική τους θέση στα καταστήματα.

Η παρακολούθηση επέτρεψε στην εταιρία να είναι μπροστά από κάποιες διαμαρτυρίες, να αποτρέψει κάποιες προσπάθειες αναστάτωσης και να διασφαλίσει ότι η διαχείριση θα κατέγραφε τις προσπάθειες της Ένωσης των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με μια αναφορά της  Walmart μετά τη Black Friday, οι απεργιακές κινητοποιήσεις φέτος μειώθηκαν από 214 που ήταν πέρυσι σε 203, οι αιφνίδιες οχλαγωγίες έπεσαν κατακόρυφα από 76 σε 10 και τα φυλλάδια από 131 έπεσαν στα 96.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS