ΑρχικήinetGates, Zuckerberg και Bezos επενδύουν στην ενέργεια!

Gates, Zuckerberg και Bezos επενδύουν στην ενέργεια!

O Bill Gates, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος Mission Innovation που έχει σκοπό να πείσει όλες τις χώρες να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρωτοβουλία στο συνέδριο United Nations Climate Change στο Παρίσι.

Gates

Αυτός ο συνασπισμός επαναστατικής τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας που ονομάστηκε «Breakthrough Energy Coalition». υποστηρίζεται από τους μεγάλους ηγέτες της τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων του Mark Zuckerberg, του Jeff Bezos, του Jack Ma και του Richard Branson.

Η ιδέα είναι να αναπτυχθεί ένα νέο είδος πράσινης τεχνολογίας η οποία θα αυξήσει την παραγωγή ενέργειας στον κόσμο, ειδικά στις πιο φτωχές χώρες, χωρίς αυτή να συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Μια τέτοια τεχνολογία όμως έχει το ρίσκο του να την αποφεύγουν οι τακτικοί επενδυτές.

“Χρειαζόμαστε την έρευνα αλλά πρέπει να την συνδυάσουμε με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν επενδύσεις υψηλού κινδύνου κι επαναστατικές εταιρίες ενέργειας.” δήλωσε ο Bill Gates.

Ο συνασπισμός εξηγεί ότι η τεχνολογία πράσινης ενέργειας δεν υπάγεται στις τυπικές επενδύσεις της Silicon Valley εξαιτίας της σχεδόν αδιάβατης “Death of Valley” μεταξύ της υποσχόμενης φιλοσοφίας και βιώσιμου προϊόντος.

Ενώ η χρηματοδότηση της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ο Gates και οι εταίροι του πιστεύουν ότι μπορούν να διαδραματίσουν ισότιμο ρόλο. Ο ιδιωτικός τομέας γνωρίζει πώς να χτίζει εταιρίες, να αξιολογεί την πιθανότητα επιτυχίας και να παίρνει τα ρίσκα που οδηγούν σε καινοτόμες ιδέες όπως θεωρεί η ομάδα.

Έτσι η ομάδα θέλει να επενδύσει νωρίς στην υποσχόμενη πράσινη τεχνολογία και όταν υποχωρήσει το μεγάλο ρίσκο αναλάβουν οι παραδοσιακοί επενδυτές. Σχεδιάζει επίσης να χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο φάσμα τεχνολογίας όπως η αποθήκευση, η παραγωγή και η αποδοτικότητα και σκοπεύουν να επικεντρώσουν τη χρηματοδότηση σε χώρες που επενδύουν περισσότερο στο πρόγραμμα Mission Innovation. Μέχρι τώρα αυτές οι χώρες έχουν λάβει 20 δις δολάρια επιπλέον για το πρόγραμμα και λαμβάνοντας υπόψιν και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτό το ποσό αναμφίβολα θα αυξηθεί!

Δείτε σε βίντεο τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Bill Gates:

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=MzDE8rTRqY4″]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS