ΑρχικήsecurityDarkode forum: Νομίζατε πως 'πέθανε' αλλά...

Darkode forum: Νομίζατε πως ‘πέθανε’ αλλά…

Οι ειδικοί του Damballa Threat Discovery Center ανακάλυψαν την αναγέννηση του Darkode forum!

Τον Ιούλιο του 2015, μια διεθνής κοινή προσπάθεια των αρχών επιβολής του νόμου οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο δημοφιλές Dαrkοde crime forum.

Darkode forum: Νομίζατε πως 'πέθανε' αλλά...

To Dαrkοde ήταν μια μαύρη αγορά που ειδικευόταν στην πώληση exploit kits και hacking tool, ενώ οι πωλητές του προσέφεραν επίσης και spam services καθώς και υπηρεσίες malware customization.

Το FBI μαζί με την Europol και την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας παρακολουθούσαν το cyber criminal forum από το Μάρτιο, ενώ η αποστολή είχε ως αποτέλεσμα 62 συλλήψεις σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, την Κολομβία, τη Γερμανία, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Dαrkοde -forum-reloaded-image3

Σύμφωνα με το διαχειριστή ο οποίος χρησιμοποιεί το online ψευδώνυμο Sp3cial1st, μετά την κατάσχεση του Dαrkοde στις 14 Ιουλίου περίμενε για την αποκάλυψη της ταυτότητας των συλληφθέντων, προκειμένου να αποφασίσει αν θα επαναφέρει το forum και πάλι online.
Στα τέλη του Ιουλίου, ο διαχειριστής του Dαrkοde hacking forum ανακοίνωσε την επικείμενη επιστροφή της πλατφόρμας online με νέες βελτιώσεις ασφαλείας.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Damballa Threat Discovery Center ανακοίνωσε πως το περίφημο web forum, Dαrkοde , υποτίθεται πως θα αναγεννηθεί από τον sp3cial1st.


Dαrkοde -reloaded Darkode forum Darkode forum Darkode forum

Έτσι λοιπόν, από τότε το Damballa Threat Discovery Center παρακολουθεί το dark web ψάχνοντας για ένα νέο Dαrkοde forum. Και ιδού, οι ειδικοί ανακάλυψαν το αναγεννημένο Dαrkοde Reloaded. Προφανώς, το Dαrkοde forum αναπτύχθηκε στο dark web για λόγους «ασφαλείας» και η ανωνυμίας, αλλά το φόρουμ παραμένει προσβάσιμο και χωρίς Tor client, κάτι που φανερώνει κακό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Damballa, ο τωρινός διαχειριστής του Dαrkοde forum, Sven, είναι προηγούμενο μέλος του forum.

Δείτε ακόμα: Pro PoS| Το νέο PoS malware έκανε την εμφάνισή του στην υπόγεια αγορά!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS