ΑρχικήsecurityΕπιχείρηση Black Atlas| PoS malware πλημμυρίζουν τα δίκτυα!

Επιχείρηση Black Atlas| PoS malware πλημμυρίζουν τα δίκτυα!

Η Τrend Micro αποκάλυψε μια μεγάλη επιχείρηση με την ονομασία Black Atlas, που σχετίζεται με το BlackPOS PoS malware.

Επιχείρηση Black Atlas| PoS malware πλημμυρίζει το διαδίκτυο!
Αυτή η περίοδος γιορτινή για όλους μας, όπως επίσης και για τους εγκληματίες, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους από credit card breaches και scams ολοένα να ανεβαίνουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερα και σε πρόσφατα άρθρα, αυξήθηκαν τα περιστατικά των credit card breaches με την βοήθεια κάποιου PoS malware, με τα τελευταία ξακουστά θύματα της λίστας αυτής που είναι η αλυσίδα Hilton Hotel και η Starwood hotel.

Τις τελευταίες εβδομάδες μόνο, ειδικοί έχουν ανακαλύψει νέες απειλές όπως τα Cherry Picker, ModPoS, και Pro Pos, για το οποίο μιλήσαμε πρόσφατα σε άρθρο μας.

Όχι μόνο οι έμποροι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και οι απανταχού έμποροι βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού οι νέες αυτές απειλές στα PoS systems στοχεύουν δίκτυα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, αλλά και σε διάφορους τομείς δραστηριότητας.

Black-Atlas-operation-001 (1)

Οι ειδικοί της Trend Micro αποκάλυψαν μια εκτενή επιχείρηση με την ονομασία Black Atlas, που σχετίζεται με το διαβόητο BlackPOS PoS malware και το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Οι Threat actors που κρύβονται πίσω από αυτήν την επιχείρηση έχουν αναπτύξει ένα δικό τους set από hacking tools που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους.
Τα Malware που χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση Black Atlas περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα δημοφιλών PoS malware, συμπεριλαμβανομένων των Alina, NewPOSThings, ένα Kronos backdoor, και φυσικά το απειλητικό BlackPOS.

Οι κακόβουλοι δράστες της επιχείρησης Black Atlas είναι σε θέση να κλέψουν τα user login credentials των θυμάτων τους, τα email accounts, και άλλες ευαισθητες πληροφορίες.

Black-Atlas-_02

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Trend Micro θα ενημερωθούμε σύντομα με περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση Black Atlas Operation.

Διαβάστε ακόμη: Η GCHQ κατηγορείται για hacking και παράνομες δραστηριότητες

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS