ΑρχικήinetTips για να διαρκεί η μπαταρία του iPhone περισσότερο!

Tips για να διαρκεί η μπαταρία του iPhone περισσότερο!

Σίγουρα όποιος έχει iPhone έχει προσέξει ότι η μπαταρία δεν είναι το δυνατό του σημείο!

iphone-na-zaryadke

Ειδικά στη σημερινή εποχή που θέλουμε να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet συνεχώς όλοι θέλουμε ένα κινητό με μπαταρία μεγάλης διάρκειας αλλά δυστυχώς στου περισσότερους από εμάς κρατάει το πολύ 10 ώρες.

Όσο αφορά το iPhone τη μπαταρία του θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε μέτρια στην καλύτερη περίπτωση και όσο περνάει ο καιρός φυσικά χειροτερεύει. Μόνο το iPhone 6 Plus και 6S Plus έχουν καλή διάρκεια μπαταρίας.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να δώσεις λίγη περισσότερη διάρκεια ζωής στο αγαπημένο σου κινητό:

1.    Η ενίσχυση της μπαταρίας σίγουρα πρέπει να ξεκινήσει από τη φόρτιση. Θα σας έχουν πει ότι θα πρέπει να αφήνετε την μπαταρία να ξεφορτίζεται εντελώς και να την φορτίζετε στο 100%. Αλλά αυτός είναι ένας μύθος. Για να σιγουρευτείτε ότι η μπαταρία θα διαρκεί περισσότερο δεν θα πρέπει να την αφήνετε να πέφτει κάτω από 20% και να την φορτίζετε μεταξύ 40 και 80%. Αυτό ισχύει γενικά για τις μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται στα κινητά.
2.    Στα iOS 9 υπάρχει μια νέα λειτουργία που λέγεται ‘Low Power mode’. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν η μπαταρία είναι κάτω από 20% αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε κι εσείς όποτε θέλετε από τις ρυθμίσεις στην κατηγορία Μπαταρία. Πολλές εφαρμογές απενεργοποιούνται με αυτή τη λειτουργία αλλά η ζωή της μπαταρίας σας διπλασιάζεται
3.    Οι υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone καταναλώνουν πολύ μπαταρία! Όποτε είναι δυνατόν δεν θα πρέπει να αφήνετε εφαρμογές να προσπαθούν να εντοπίσουν την τοποθεσία τους. Συγκεκριμένα το Facebook και το Google Search το κάνουν πολύ αυτό.
4.    Για να δεις ποιες εφαρμογές τρώνε πολύ από τη μπαταρία μπορείς να πας στις Ρυθμίσεις >Γενικά > Μπαταρία. Εκεί θα βρείτε όλα τα στατιστικά χρήσης της μπαταρίας κι επίσης σας κάνει προτάσεις για καλύτερη χρήση.
5.    Θα πρέπει πάντα να έχετε ενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα στο iPhone. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κέντρο ελέγχου και να μειώσετε από εκεί τη φωτεινότητα της οθόνης είτε να πάτε στις ρυθμίσεις οθόνης και να επιλέξετε το επίπεδο που επιθυμείτε στην αυτόματη φωτεινότητα
6.    Ορισμένες εφαρμογές όπως το Facebook, το Mail, το Messenger και το WhatsApp είναι γνωστό ότι καταναλώνουν πολύ μπαταρία. Θα μπορούσατε να πάτε στις ρυθμίσεις στο background app refresh και να το απενεργοποιήσετε γι’ αυτές τις εφαρμογές. Εμπιστευτείτε μας, θα δείτε διαφορά στη μπαταρία σας.
7.    Πολλοί χρήστες δεν το συνειδητοποιούν αλλά το αυτόματο κλείδωμα πολλές φορές ρυθμίζεται να γίνεται μετά από ένα λεπτό. Πρέπει να το ρυθμίσετε να γίνεται σε λιγότερο από 1 λεπτό. Όχι μόνο είναι καλό για την ασφάλεια των δεδομένων σας αλλά και για τη μπαταρία σας.
8.    Ένας από τους λόγους που η μπαταρία του iPhone δεν είναι καλή σε κάποιες χώρες όπως στην Ινδία είναι το δίκτυο. Όταν το σήμα δεν είναι καλό το τηλέφωνο και οι κεραίες δουλεύουν περισσότερο οπότε τελειώνει και πιο γρήγορα η μπαταρία. Αντίθετα αν είστε κάπου με ισχυρό Wi-Fi μπορείτε να επιλέξετε την Flight Mode και να αφήσετε το Wi-Fi και χρήσιμες εφαρμογές όπως το Whatsapp θα λειτουργούν. Και θα συνεχίσετε να επικοινωνείτε με αυτούς που θέλετε και θα διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σας
9.    Κάντε βαθμονόμηση στη μπαταρία του iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό ξεφορτίστε τη μπαταρία από 100% σε 0% τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα έχετε απότομες πτώσεις στη μπαταρία με την πάροδο του χρόνου

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS