ΑρχικήinetΗ Microsoft κάνει open source ένα κομμάτι του Edge browser

Η Microsoft κάνει open source ένα κομμάτι του Edge browser

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Microsoft βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία για να διευρύνει την εμβέλεια των τεχνολογιών της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να πηγαίνεις προς την «open source» διαδρομή. Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, προωθεί αυτή την ιδέα κάνοντας, ένα βασικό συστατικό του τελευταίου browser τους – το μέρει υπεύθυνο για την εκτέλεση κώδικα JavaScript – ανοικτό σε εξωτερική ανάπτυξη κώδικα.

Η Microsoft κάνει open source ένα κομμάτι του Edge browser

Η JavaScript αρχικά δημιουργήθηκε ως γλώσσα προγραμματισμού για προγράμματα περιήγησης στο Web, αλλά τον τελευταίο καιρό η ευελιξία της της επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε ποικίλους τομείς, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι wearable συσκευές, ακόμη και τα αυτοκίνητα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Node.js, η οποία επιτρέπει στη Javascript να τρέξει στα πάντα, από κινητές συσκευές μέχρι και σε διακομιστές που εκτελούν Web-based εφαρμογές. Τώρα η Node.js εξαρτάται από τον μηχανισμό V8 JavaScript της Google για να λειτουργήσει – ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στο Web Browser Chrome. Το κομμάτι του browser της Microsoft Edge που γίνεται open source ονομάζεται ChakraCore και είναι μια εναλλακτική λύση για τον μηχανισμό V8 JavaScript της Google.

Επομένως, γιατί οι προγραμματιστές θα θέλουν να στραφούν προς το ChakraCore αντί του αποδεδειγμένου μηχανισμού V8; Σύμφωνα με τη Microsoft, το ChakraCore έχει καλύτερη υποστήριξη για την τελευταία έκδοση της JavaScript, προσφέροντας πρόσθετες δυνατότητες και λειτουργίες. Με μια εναλλακτική πλατφόρμα τώρα διαθέσιμη για τους Web προγραμματιστές ώστε να βασίζουν εκεί την Web ανάπτυξη του κώδικά τους, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την ταχύτητα με την οποία θα υιοθετηθεί αυτή η νέα πλατφόρμα και τα νέα JavaScript χαρακτηριστικά, τα οποία θα βρουν το δρόμο τους στις εφαρμογές της επόμενης γενιάς.

Το ChakraCore χρησιμοποιείται ήδη έξω από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, κυρίως όμως σε συσκευές της Microsoft. Αυτό περιλαμβάνει την κονσόλα παιχνιδιών Xbox και Windows Phone, καθώς και, από την πλευρά του διακομιστή, για να τροφοδοτήσει υπηρεσίες, όπως η ψηφιακή βοηθός Cortana.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS