ΑρχικήsecurityΗ Microsoft χαρακτηρίζεται ως ο πιο Buggy πάροχος Software!

Η Microsoft χαρακτηρίζεται ως ο πιο Buggy πάροχος Software!

Η Microsoft αναδείχθηκε ως ο πάροχος software με το μεγαλύτερο αριθμό ευπαθών προϊόντων για την περίοδο Αύγουστος – Οκτώβρης, ξεπερνώντας την IBM για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το report, σύμφωνα με την Flexera Software.

Η Microsoft χαρακτηρίζεται ως ο πιο Buggy πάροχος Software! Ξεπέρασε την ΙΒΜ!
Η Microsoft χαρακτηρίζεται ως ο πιο Buggy πάροχος Software! Ξεπέρασε την ΙΒΜ!

H εταιρεία ασφάλειας, η οποία αγόρασε τον προμηθευτή vulnerability management Secunia πρόσφατα, ισχυρίσθηκε πως η Μιcrοsοft έχει 12 προϊόντα τα οποία επηρεάζονται από bugs, σε αντίθεση με την IBM που έχει οκτώ.

Αλλά η Redmond έχει την Adobe, την οποία θα πρέπει να ευχαριστήσει για την ώθηση που της δίνει στα «διαγράμματα ευπάθειας», σύμφωνα με τον Kasper Lindgaard, διευθυντή της Secunia Research στην Flexera Software.

“Ο λόγος που τόσα πολλά προϊόντα της Microsoft είναι στις λίστες με τα Top 20 ευπαθή προϊόντα αυτή τη φορά, είναι ότι τόσο ο Μιcrοsοft Internet Explorer όσο και ο Μιcrοsοft Edge «έρχονται πακέτο» με το Adobe Flash, προσθέτοντας έτσι τις 35 ευπάθειες του Flash που απαριθμήθηκαν τον Αύγουστο στα Windows 8 και άνω», σύμφωνα με την δήλωσή του.

“Αυτό σημαίνει ότι για τα συστήματα Windows από 8 και μετέπειτα, οι 35 ευπάθειες του Adobe Flash Player προστίθενται στις ευπάθειες της Μιcrοsοft , με αποτέλεσμα αυτά τα προϊόντα να σκαρφαλώνουν ψηλότερα στην λίστα από όσο θα βρίσκονταν σε διαφορετική περίπτωση.”

Η Flexera υπενθύμισε στους χρήστες πως δεν είναι μόνο το λογισμικό του υπολογιστή τους που χρειάζεται τακτική επιδιόρθωση, αλλά και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των μηχανημάτων αλλά και των συσκευών IoT που βρίσκονται στα σπίτια τους.

Συνολικά, η Flexera βρήκε 2.450 ευπάθειες μέσα σε μια περίοδο τριών μόλις μηνών.

Διαβάστε ακόμη: Java deserialization ευπάθεια εντοπίστηκε και σε άλλες βιβλιοθήκες της

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS