ΑρχικήinetΤο HASHCAT είναι πλέον open source

Το HASHCAT είναι πλέον open source

Στις αρχές του Δεκέμβρη 2015, ο επίσημος λογαριασμός twitter της Hashcat ανέφερε μια σημαντική ανακοίνωση ως ένα MD5 hash. Αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα εμφανίσθηκαν καλά νέα: « το hashcat είναι πλέον open source». Αργότερα, ο βασικός developer των δημοφιλών tools για hacking και ανάκτηση passwords, ο Steuben Jens δημοσίευσε στο επίσημο forum ένα post, όπου ανέφερε τις λεπτομέρειες και παρείχε τα links στον source code Hashcat.

Το HASHCAT είναι πλέον open source

Ο Steuben ανέφερε πως αποφάσισε να ανοίξει τον πηγαίο κώδικα και των δύο εκδόσεων: και για το βασικό εργαλείο Ηαshcat , που αφορά τις εργασίες της CPU, καθώς και για το oclΗαshcat , που αφορά την GPU.

Όντας φανατικός οπαδός του ανοικτού κώδικα, ο Steuben εξέταζε την κίνηση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, η δημοσίευση του πηγαίου κώδικα και τα Ηαshcat και oclΗαshcat υπό MIT license επιτρέπει στους pentesteram και τους εγκληματολόγους να προσθέσουν και να τροποποιήσουν τους αλγορίθμους, χωρίς το φόβο της αποκάλυψης εμπιστευτικών δεδομένων. Επίσης, οι χρήστες μπορούν πλέον να ενσωματώσουν εύκολα external libraries. Αναμένεται η ένταξη του Ηαshcat σε δημοφιλείς distributions του Linux.

password-397652_960_720

Το oclHashcat υποστηρίζει OpenCL (AMD) και CUDA (Nvidia) και δουλεύει στις πλατφόρμες Linux και Windows. Δυστυχώς, δεν υπάρχει υποστήριξη για OS X και νωρίτερα, αφού όπως και η πλατφόρμα Αpple έχει ορισμένα όρια. Αλλά με την μετάβαση σε οpen source, οι χρήστες των OS X θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσουν το oclHashcat.

Οι ειδικοί της “Kaspersky Lab” αφιέρωσαν ένα ολόκληρο ξεχωριστό άρθρο με θέμα: source disclosure Ηαshcat , εξηγώντας γιατί είναι καλό, και ποια θα είναι τα θετικά με το ανοιχτό πλέον Hashcat τόσο για τους pentesteram όσο και για τους υπόλοιπους.

Ο Source code και τα Ηαshcat oclHαshcαt είναι ήδη διαθέσιμα στο GitHub. Στο report του ο Steuben διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αφήσει το project και σκοπεύει να δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: FireStorm: Kενό ασφάλειας εκθέτει τα Νext-Gen Firewalls σε επιθέσεις

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS