ΑρχικήsecurityΕκστρατείες των Anonymous που εντυπωσιάζουν!

Εκστρατείες των Anonymous που εντυπωσιάζουν!

Anonymous - Εκστρατείες των Anonymous που εντυπωσιάζουν!

Εκτός από ορισμένες διάσημες εκστρατείες hacking για τις οποίες η ομάδα των Anonymous είναι γνωστή, οι χακτιβιστές έχουν συμμετάσχει επίσης και σε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες καμπάνιες, οι οποίες μπορεί να μην έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα, αξίζουν όμως σίγουρα την προσοχή σας.

Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε τις εκστρατείες #OpISIS, #OpParis, #OpMonsanto, #OpKillingBay#OpKKK, για τις οποίες έχουμε μιλήσει αναλυτικά σε προηγούμενα άρθρα μας, καθώς και τη νέα καμπάνια #OpTrump που ξεκίνησε πριν από λίγες μόλις ημέρες, με στόχο την απενεργοποίηση της ιστοσελίδας του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Έπειτα από περαιτέρω έρευνα ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε και άλλες αξιοσημείωτες καμπάνιες των Anonymous που ίσως δεν έχει τύχει να ακούσετε ποτέ.

 

Operation Safe Winter – Καμπάνια για την προστασία των αστέγων

Anonymous-safewinter

Η #OpSafeWinter είναι μια καμπάνια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η εκστρατεία ξεκίνησε το περασμένο έτος, όμως η ομάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί ώστε να συνεχιστεί και φέτος.

 

Operation Cheetah Trade – Καμπάνια κατά του εμπορίου των τσίτα

Anonymous

Ο τίτλος μιλάει από μόνος του. Αυτή η ολοκαίνουρια εκστρατεία αναφέρεται στο γεγονός ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής αρνούνται να ακολουθήσουν το διεθνές δίκαιο και πωλούν νεογέννητα τσίτα στο διαδίκτυο.

 

Operation Death Eaters – Καμπάνια κατά του κανιβαλισμού

Operation-Death-Eaters Anonymous

Το θέμα της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι ανατριχιαστικό. Προφανώς κάποια μέλη των Anοnymous έχουν διεισδύσει σε κοινότητες κανίβαλων στο “dark web” και σχεδιάζουν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες αποκαλύπτοντας τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές.

 

Operation Innocence Peshawar – Καμπάνια για την αθωότητα

Operation Innocence Peshawar

Αυτή η καμπάνια έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου και αφορά την επέτειο ενός έτους από τη μαζική δολοφονία αθώων παιδιών στο Πακιστάν, έπειτα από επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών σε σχολείο στο Πεσαβάρ. Οι hackers σχεδιάζουν να διαδώσουν μηνύματα συμπαράστασης στα social media, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί προγραμματισμένες DDoS επιθέσεις.

 

Operation Footage – Καμπάνια κατά του ISIS

Isis-Anonym

Οι Αnonymous καθοδηγούν τα μέλη της συγκεκριμένης εκστρατείας ώστε να συλλέξουν όλα τα αρχεία ήχου, βίντεο και εικόνας που o ΙSIS ανεβάζει στο διαδίκτυο, με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων και διαμοιρασμό της με τις αρμόδιες αρχές. Αυτή η βάση θα χρησιμοποιηθεί για να οδηγηθούν τα μέλη του ΙSIS στην δικαιοσύνη όταν ο πόλεμος τελειώσει.

 

Operation Refugee Outreach – Καμπάνια για τους πρόσφυγες

refugees

Αυτή η εκστρατεία είναι παρόμοια με την καμπάνια #ΟpSafeWinter, ωστόσο αφορά την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται περισσότερο για καμπάνια μέσω των κοινωνικών δικτύων, πάρα για κυβερνοπόλεμο.

 

Operation Free Waters – Καμπάνια δωρεάν ύδρευσης

Aigypt

Η εκστρατεία αυτή σχετίζεται με ένα φράγμα που κατασκευάζεται στο Νείλο, στην περιοχή Νουβία της Αιγύπτου. Η εκστρατεία αυτή είναι παρόμοια με την #OpMonsanto, καθώς οι Anοnymous έχουν κηρύξει πόλεμο κατά μιας Σαουδαραβικής εταιρείας η οποία αρνείται να εγκαταλείψει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή. Δείτε τις ανακοινώσεις των χακτιβιστών εδώ: https://ghostbin.com/paste/t5bjt/raw και εδώ https://ghostbin.com/paste/jzkdq/raw

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS