ΑρχικήsecurityΟι Anonymous χάκαραν το European Space Agency για πλάκα

Οι Anonymous χάκαραν το European Space Agency για πλάκα

Οι Anonymous μόλις κυκλοφόρησαν δεδομένα στο διαδίκτυο που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Η ομάδα δικαιολόγησε την παραβίαση που έκανε ως “for the LulZ.”

Ενώ τον περισσότερο καιρό η ομάδα βρίσκει αιτίες και πραγματοποιεί επιθέσεις DDoS, παραμορφώνει ιστοσελίδες παραβιάζει και βάσεις δεδομένων εξαιτίας αυτών των αιτίων, αυτή η επιχείρηση σαφώς πέρασε προς την εγκληματικότητα καθώς η ομάδα δεν έχει τίποτα να αποδείξει.

anonymous-hacks-european-space

Τα δεδομένα, που διέρρευσαν στο JustPaste.it, περιλαμβάνουν το σχήμα της βάσης δεδομένων της ιστοσελίδας του ESA (esa.int), μαζί με λεπτομέρειες σχετικά τους εγγεγραμμένους χρήστες, συνεργάτες, και συνδρομητές.

Η ομάδα φαίνεται ότι τα έχει βάλει με τα due.esrin.esa.int, exploration.esa.int και sci.esa.int. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι οι ίδιες οι ιστοσελίδες είχαν παραμορφωθεί. Οι Anοnymous χάκερς φαίνεται μόνο να έχουν παραβιάσει τη βάση δεδομένων.

Τεχνικές λεπτομέρειες αποκαλύπτουν ότι ο ESA χρησιμοποιούσε Linux Debian, Apache, PHP και MySQL για ένα διακομιστή και μια μίξη ColdFusion και Oracle για έναν άλλο.

Εμπειρογνώμονες της Infosec έχουν πολλές φορές εξηγήσει ότι οι περισσότερες παραμορφώσεις ιστοσελίδων είναι ευκαιριακά περιστατικά, όπου οι hackers βρίσκουν μια τρύπα στην άμυνα ενός διακομιστή, πραγματοποιούν την παραβίαση και στη συνέχεια το  δικαιολογούν αργότερα.

Αυτό φαίνεται να είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Πριν από αυτό το γεγονός, δεν υπήρχε καμία απόδειξη online με τους Anοnymous να είχαν ποτέ κάτι εναντίον του European Space Agency.

Δεδομένου ότι στα στοιχεία για τους συνδρομητές του ESA περιέχονται λεπτομέρειες για τους κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο, δεν θα προσθέσουμε τον σύνδεσμο. Ωστόσο, ένα λογοκριμένο στιγμιότυπο βρίσκεται παρακάτω:

anonymous-hacks-european-space-agency-just-for-fun-497551-3

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS