ΑρχικήsecurityΠερίπου 77.000 Steam accounts γίνονται ‘hijacked’ κάθε μήνα!

Περίπου 77.000 Steam accounts γίνονται ‘hijacked’ κάθε μήνα!

Ο πάροχος Gaming , Valve, παραδέχθηκε πως έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα ένα ζήτημα κλοπής account στην Steam gaming community και πως τώρα πλέον λαμβάνει μέτρα για να προστατέψει τους χρήστες της.

2911552-steam-hacked

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν τα μέτρα που έχει θέσει η Valve είναι αρκετά για να προστατευθούν οι χρήστες του Steαm .

“Βλέπουμε περίπου 77.000 accounts να γίνονται ‘hi jacked’ κάθε μήνα,” δήλωσε η Valve σε ένα post εξηγώντας τις νέες προσπάθειες της όσον αφορά το security. “Οι χρήστες μπορεί να γίνουν στόχος είτε τυχαία ως μέρος ενός μεγαλύτερου group είτε προσωπικά. Οι Hackers μπορεί να περιμένουν μήνες για να δουν αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι άλλα από την απόκτηση πρόσβασης. Είναι χαμένος κόπος να προστατεύσεις τα ‘πράγματά’ σου από κάποιον που τα κλέβει για να ζήσει. ”

Ο κύριος στόχος για τους account hi jackers αποτελεί το Steαm Trading community, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους.

Η Valve εισάγει ένα two-factor authentication (2FA) system για τα Steam accounts που ονομάζεται Steαm Guard Mobile. Η βασική ιδέα πίσω τα συστήματα 2FA είναι πως περιλαμβάνουν έναν δεύτερο παράγοντα, μια συσκευή, στην οποία ο χρήστης πρέπει να έχει πρόσβαση για να μπει στον λογαριασμό του, έτσι ο κίνδυνος της κλοπής του λογαριασμού μειώνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Από το να εισάγει ένα απλό plugin στην υπάρχουσα 2FA τεχνολογία της, η Valve δημιούργησε την δική της για το Steαm . Μεταξύ των πιο δημοφιλών 2FA τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι το Google’s Authenticator.

Διαβάστε ακόμη: Το Joomla 3.4.6 διορθώνει Zero-Day Remote Execution Bug

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS