ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ύποπτος για την VTech παράβαση δεδομένων

Συνελήφθη ύποπτος για την VTech παράβαση δεδομένων

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 21-χρονου άνδρα που σχετίζεται με την παραβίαση δεδομένων VTech, όπου 4.8 εκατομμύρια γονικά αρχεία και 6.7 εκατομμύρια λογαριασμοί παιδιών κλάπηκαν μετά από την κυβερνο-επίθεση.

Η Περιφερειακή Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος Νοτιοανατολικής (SEROCU) συνέλαβε τον ακόμη, απροσδιόριστο, άνδρα στο σπίτι του, στην πόλη του Bracknell, στο Berkshire της Αγγλίας, την Τρίτη το πρωί.

Συνελήφθη ύποπτος για την VTech παράβαση δεδομένων

Το Bracknell, μια πόλη δυτικά του Λονδίνου, είναι γνωστή ότι είναι το σπίτι πολλών startups του Ηνωμένου Βασιλείου που βασίζονται στην τεχνολογία και έχει μια ισχυρή τεχνολογική παρουσία, με πολλούς προγραμματιστές που ζουν στην περιοχή.

Εκτός από τη σύλληψη, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τους υπολογιστές από το σπίτι του άνδρα για περαιτέρω εγκληματολογική ανάλυση.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη που έγινε σχετικά με την VTech παραβίαση δεδομένων που έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου, αλλά δόθηκε στον τύπο δύο εβδομάδες αργότερα.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ένας άγνωστος εισβολέας πέρασε την «φτωχή» άμυνα της VTech  και να υποκλέψει μεγάλες ποσότητες πληροφοριών για τους γονείς και τα παιδιά τους.

Η VTech είναι μια δημοφιλής κατασκευάστρια παιχνιδιών που δημιουργεί εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η VTech έχει τη βάση της στην Κίνα.

Στην αρχική έκθεση, οι ερευνητές είπαν ότι μόνο 200.000 λογαριασμοί παιδιών είχαν τεθεί σε κίνδυνο. Αυτό αποδείχθηκε ψευδές και μετά από περαιτέρω ανάλυση, ο αριθμός αυξήθηκε σε 6.7 εκατομμύρια μετά από μερικές ημέρες.

Τα δεδομένα που εκλάπησαν στο περιστατικό περιλαμβάνουν τα πραγματικά ονόματα, emails, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία εισόδου, οικογενειακά δέντρα, εικόνες παιδιών, ονόματα παιδιών, φύλα των παιδιών και πολλά άλλα.

«Είμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια της έρευνας και υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για να εντοπίσουμε εκείνους που διαπράττουν αδικήματα και να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν», δήλωσε ο Craig Jones, επικεφαλής της Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της SEROCU. «Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο είναι ένα ζήτημα που δεν έχει όρια και επηρεάζει τους ανθρώπους σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS