ΑρχικήinetΤο Facebook εισάγει το εργαλείο Security Checkup στα Android!

Το Facebook εισάγει το εργαλείο Security Checkup στα Android!

Ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Security Checkup tool για τα desktops, το Facebook εισάγει το χαρακτηριστικό αυτό και στα Android. Με πάνω από 1.39 δισεκατομμύρια ενεργούς mobile users, ήταν πλέον θέμα χρόνου η εισαγωγή του χαρακτηριστικού αυτού στις ταμπλέτες και στα τηλέφωνά μας.

Το Facebook εισάγει το εργαλείο Security Checkup στα Android!

Αλλά γιατί μόνο για τα Android και όχι για τα iOS;
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι χρήστες συνδέονται στο Facebook μέσω μιας mobile Android συσκευής, αρά είναι λογικό η εισαγωγή να γίνει πρώτα σε αυτά. Το ίδιο το Facebook δηλώνει πως το εργαλείο θα είναι διαθέσιμο και για τα iOS “στην συνέχεια”, παρόλο που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη το πότε.

Το Security Checkup προσφέρει στους Android users τρία βήματα για την ασφάλεια του account τους. Πρώτα απ’ όλα θα σας βοηθήσει να κάνετε logout από τους Βrowsers και τις συσκευές που δεν έχετε συνδεθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Δεύτερον, θα σας ενθαρρύνει να ενεργοποιήσετε τα Login Alerts, τα οποία σας προειδοποιούν εάν κάποιος τρίτος προσπαθήσει να συνδεθεί στον λογαριασμό σας από ένα νέο υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο.

Και τρίτον, θα σας προσφέρει tips για την δημιουργία ισχυρών κωδικών, όπως το να μην χρησιμοποιείτε τα ίδια login credentials που χρησιμοποιείτε και σε άλλες τοποθεσίες, να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ονόματα ή συνηθισμένες λέξεις, και φυσικά να μην διαμοιράζεστε τους κωδικούς σας με κανέναν.

Πως θα αποκτήσετε πρόσβαση στο χαρακτηριστικό αυτό:
1. Ανοίξτε το Facebook app settings. Βλέπετε αυτές τις 3 γραμμές πάνω δεξιά που μοιάζουν με hamburger? Πατήστε εκεί και πηγαίνετε στο Help Center.

step-1

2. Τώρα πληκτρολογήστε ‘Security Checkup’ στο πεδίο Ask a Question.

step-2

3. Επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα και κάνετε click στο Start Security Checkup.

step-3

Το εργαλείο δεν καλύπτει όλα τα θέματα ασφάλειας του account σας, αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να κάνετε backup στο Android κινητό ή tablet σας

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS