ΑρχικήinetΤο Facebook και η αμφιλεγόμενη πολιτική σχετικά με το πραγματικό όνομα

Το Facebook και η αμφιλεγόμενη πολιτική σχετικά με το πραγματικό όνομα

Η αμφιλεγόμενη πολιτική του Facebook που απαιτεί από τους χρήστες του να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα μόλις δέχθηκε μια ενημέρωση.

Η ίδια η πολιτική δεν αλλάζει, σύμφωνα με δήλωση του Facebook, την Τρίτη, αλλά το κοινωνικό δίκτυο θα επιτρέψει τώρα στους χρήστες να δώσουν τη δική τους εξήγηση κατά την επαλήθευση όνοματός τους. Αυτή η εξήγηση θα μπει στο προφίλ των ομάδων επανεξέτασης του Facebοok, ώστε να μπορούν να παρέχουν «εξατομικευμένη υποστήριξη».

Το Facebook και η αμφιλεγόμενη πολιτική σχετικά με το πραγματικό όνομα

Επίσης, όταν οι χρήστες αναφέρουν ένα προφίλ στο Facebοok με ένα “ψεύτικο” όνομα, θα πρέπει να παρέχουν συμπληρωματικές πληροφορίες. Στο παρελθόν, μπορούσαν να αναφέρουν ένα προφίλ χωρίς περαιτέρω εξήγηση.

Η πολιτική για το όνομα στο Facebοοk έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους να “αισθάνονται ασφαλείς και να είναι σίγουροι ότι ξέρουν με ποιον επικοινωνούν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο δύσκολο για τους χρήστες να φοβερίζουν ανώνυμα και να παρενοχλούν τους άλλους.

Ο κανόνας αυτός, όμως, επικρίθηκε ευρέως πέρυσι από τα διαφυλικά άτομα και τους drag performers, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν ονόματα που αφορούν την ταυτότητα του φύλου τους, αλλά δεν ταιριάζουν με τα νομικά τους ονόματα τους.

Εκείνη την εποχή, το Facebοok εξέδωσε μια συγγνώμη και εκτεταμένη αναφορά από τον κύριο υπεύθυνο των προϊόντων της εταιρείας, Chris Cox, ο οποίος υποσχέθηκε να «καθορίσει τον τρόπο που θα χειρίζεται αυτή η πολιτική τα πράγματα», αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα το έπραττε.

Κατά το παρελθόν, το Facebook είχε δώσει στους χρήστες επτά ημέρες για να ταυτοποιήσουν ή να ενημερώσουν το όνομά τους, αν ο λογαριασμός τους έχει αναφερθεί ότι έχει ένα “ψεύτικο” όνομα. Προηγουμένως, οι χρήστες πολλές φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απενεργοποίηση του λογαριασμού τους μετά από αναφορά για το όνομά τους. Η εταιρεία, λοιπόν, μεγάλωσε τη λίστα με τις επιλογές και τα έγγραφα που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ταυτοποιηθεί το όνομά τους.

Ο στόχος είναι να κάνουν την εμπειρία πιο «κατανοητή και εύκολη στην πλοήγηση», αλλά η ίδια η πολιτική σχετικά με το όνομα θα παραμείνει ως έχει.

«Είμαστε σταθεροί σχετικά με αυτήν την πολιτική και αυτό δεν αλλάζει», δήλωσε ο Justin Osofsky, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων και ο Todd Gage, διευθυντής προϊόντος, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη. «Ωστόσο, αφού πήραμε το feedback από την κοινότητά μας, αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό αυτή η πολιτική να λειτουργεί για όλους, ειδικά για τις κοινότητες που έχουν περιθωριοποιηθεί ή να δέχονται διακρίσεις.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS