ΑρχικήsecurityHackers λένε ότι θα ρίξουν το Xbox Live και το PSN τα...

Hackers λένε ότι θα ρίξουν το Xbox Live και το PSN τα Χριστούγεννα!

Μία ομάδα hackers απειλεί να ρίξει τα δίκτυα που σχετίζονται με τις κονσόλες Xbox και Playstation για μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αντιγράφοντας μια παρόμοια επίθεση που έγινε πέρυσι τέτοια εποχή και σταμάτησε gamers από όλον τον κόσμο σταμάτησαν να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια.

hackers

Η ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται Phantom Squad, λέει ότι ήδη έχει ξεκινήσει επιθέσεις σε διάφορα δίκτυα παιχνιδιών όπως το Playstation Network (PSN), το Xbox Live και το Grand Theft Auto 5 και δήλωσε ότι την Πέμπτη κατέβασε την ιστοσελίδα Reddit.

Οι International Business Times επικοινώνησε με τη Reddit για να ρωτήσει αν το γεγονός ότι ήταν offline ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση. Σύμφωνα με τη Reddit το πρόβλημα οφειλόταν σε κάποια από τις βάσεις δεδομένων που υπερφορτώθηκε, το οποίο θα μπορούσε να προκληθεί με μια επίθεση DDoS, το εργαλείο που οι hackers λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν εναντίον των servers του PSN και του Xbox Live τα Χριστούγεννα.

Πέρυσι, μια ομάδα hackers με το όνομα Lizard Squad επιτέθηκε στο Xbox Live και στο PSN τη μέρα των Χριστουγέννων καθιστώντας τις υπηρεσίες απρόσιτες σε όλον τον κόσμο. Τρία μέλη της ομάδας συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με hacking. Οι επιθέσεις σταμάτησαν μόνο όταν ο γνωστός επιχειρηματίας του Internet και διάσημος gamer Kim Dotcom υποσχέθηκε να δώσει στους Lizard Squad 3.000 λογαριασμούς από την κρυπτογραφημένη υπηρεσία upload του, Mega.

Ο Kim Dotcom προειδοποίησε και φέτος τη Sony και τη Microsoft ότι πρέπει να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους για να αποφύγουν τέτοιες παρόμοιες επιθέσεις προσθέτοντας ότι αμφιβάλλει ότι μπορεί να τους σταματήσει και πάλι.

Οι Phantom Squad επίσης ισχυρίζονται ότι επίσης επιτέθηκαν και σε servers που τρέχουν το GTA 5 και το Black Ops 3 και ότι επίσης έριξαν το Xbox Live και το PSN για μικρό χρονικό διάστημα. Η ομάδα των hackers δημοσίευσε ένα βίντεο για να αποδείξει τις επιθέσεις το οποίο περιείχε και τα tweets στα οποία αναλαμβάνουν την επίθεση καθώς και εικόνες από την ιστοσελίδα η οποία παρακολουθεί online τις διακοπές από μια σειρά online υπηρεσιών.

Οι Phantom Squad λένε ότι η ομάδα αποτελείται από 5 άτομα και ο λόγος που πραγματοποιούν τις επιθέσεις είναι ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS